Solide tak og miljøgunstige takrenner


123 Tak leverer alle typer tak, laget for å tåle det kraftige vestlandsværet. På årets Boligmesse i Vardhallen skal de også vise fram Kaizer skjøtefrie takrenner som hindrer lekkasjer, framhever husets arkitektur og selvfølgelig er rustet for et tøft, norsk klima.

Tekst: Ida Save
Foto: Kaizer 

– Vi har holdt på siden 2013, og har de siste årene styrket vår kompetanse innen taktekking betraktelig. I februar får vi også et eget blikkenslagerverksted, så da kan du i tillegg bestille alt som har med blikk å gjøre hos oss, forteller Otto Hantho i 123 Tak.

– Sammen med våre dyktige taktekkere og gode leverandører har vi greid å bygge oss et godt rykte med gode referanser, noe som har ført til økende forespørsel fra både private kunder og næringskunder. Og med blikkenslagerverkstedet på plass, føler vi nå at vi er et komplett taksenter, legger Hantho til.

Fra nybygg til rehabilitering

123 Tak leverer alle type tak, blant annet betongpanner, tegl, skifer, stål og folietak som papp og sarnafil.

– Vi jobber med alt fra nybygg til rehabilitering, og mange av jobbene for privatkunder går blant annet ut på å bygge om, løfte taket eller rett og slett legge nytt tak.

Bygg- og tømrerfirmaet dekker hele Haugalandet og Stavangerregionen, og leverer tjenester og produkter til både borettslag, stat, kommune, entreprenører og private kunder. Tekking av terrasser, betongdekker og andre type plattinger og utbygg, store som små, er også en del av hverdagen.

Ifølge Hantho er det viktig å skaffe seg et solid tak, spesielt om man bor på vindutsatte områder.

– Med tanke på nytt tak, er undertaket særdeles viktig, ikke minst at takpanner eller det som blir lagt på toppen blir festet skikkelig. Hos oss kan du velge mellom tak som er både solide og flotte å se på, og du får god hjelp av våre dyktige medarbeidere til å velge riktig løsning for ditt tak.

Skjøtefrie takrenner

Til årets Boligmesse i Vardhallen tar 123 Tak blant annet med seg skjøtefrie takrenner fra Kaizer. Disse rennene er tilpasset et røft, norsk klima, og de lange linjene uten skjøter er med på å framheve husets arkitektur på en fin måte.

– Uansett hvor lange renner du trenger, lages de uten skjøter. Det gjør at du slipper lekkasje, rennene krever mindre vedlikehold, og de tar unna mye vann, noe som alltid er bra på Vestlandet, smiler Hantho.

Sammenlignet med vanlige takrenner, er Kaizers takrenner også mer miljøgunstige, på grunn av minimalt med svinn og emballasje, samt at aluminiumsrennene er laget av resirkulert materiale.

Hantho forteller at 123 Tak nå har gått til innkjøp av en maskin slik at de selv kan produsere takrennene fra Kaizer ute på byggeplassene. På den måten blir det enklere å skreddersy rennene til boligen. I tillegg til takrenner, blir det selvfølgelig også tak å finne på 123 Tak sin stand i Vardhallen.

– Vi lover også både tilbud og gode råd fra våre fagfolk til alle som kommer innom, avslutter Hantho.