Velvære på soverommet


Vi tilbringer en tredjedel av livet på soverommet. Et lunt og koselig rom med dempede farger og interiør gir en myk start og slutt på dagen. Sengen er soverommets naturlige midtpunkt. Velg en god seng med flott sengegavl, svalt sengetøy og vakre pynteputer, og du er godt på vei til en uthvilt tilværelse.

Møbelringen forhandler senger fra Svane med IntelliGel®. Denne teknologien sørger for optimal trykkavlastning, støtte og ventilasjon, og gir deg en søvn du bare kan drømme om.

Tre tips for bedre søvn

God søvn er ikke alltid en selvfølge. Her er noen tips – i tillegg til en god seng:

Vær aktiv
Aktivitet og trening gir ny energi til både muskler og hjerne. Når vi trener jobber vi også mentalt. Tanker man kverner på forsvinner og hodet tømmes. En avslappet hjerne bidrar til god søvn.

Unngå skjermbruk før leggetid
Det blå lyset fra elektroniske skjermer forstyrrer søvnen vår fordi det har samme bølgelengde som dagslys. Kroppen tror det er dag, og vi blir mer våkne. Dersom vi unngår skjerm én time før leggetid,
vil vi bli naturlig trøtte og sove bedre.

Stå opp til et fast tidspunkt
Ved å stå opp til en fast tid hver dag, opprettholdes kroppens biologiske klokke. På denne måten blir vi trøtte når vi skal legge oss, og får sove når vi trenger det.

En god seng er viktig

Opplev Svane-senger på Boligmesse denne helgen. Her ser du noen av fordelene med IntelliGel®.

Bevegelsesdemping
Du har sikkert opplevd at sengen beveger seg når den du sover med beveger seg. Med IntelliGel® dempes bevegelsen i madrassen slik at du ikke forstyrres så lett.

Trykkavlastning og støtte
Kroppen har behov for bevegelse, også når du sover. Madrassen skal være passe myk, og gi optimal støtte der kroppen trenger det. Riktig trykkavlastning sikrer god blodsirkulasjon, og du våkner uthvilt og klar for en ny dag.

Ventilasjon
Mange har nok kjent på følelsen av å våkne opp klam og varm i sengen. Gode ventilasjonsegenskaper i madrassen fjerner fukt og sørger for rett kroppstemperatur hele natten. Designet i IntelliGel®-madrassen gir fri luftgjennomstrømning og naturlig ventilasjon slik at du holder deg sval og tørr.

 

Bearbeidet tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Ekornes