Sommer nesten hele året


Vinterhager og drivhus forlenger sommeren. Om du ønsker noe helt spesielt, bør du besøke Vinterhager Sørlandet. De utvikler spesialdesign basert på dine skisser.

Vi treffer daglig leder Joakim Johansen i Vinterhager Sørlandet i deres lokaler på Bergemoen i Grimstad. En stor utstilling med ulike drivhus og vinterhager møter oss i det 400 m2 store showrommet.
– Vi er opptatt av å være fleksible og møte kundenes ønsker, forteller Joakim. Hos oss finner kundene gode kvalitetsprodukter. Vi er ikke billigst i klassen, men vi har produkter vi kan stå inne for. Våre drivhus og vinterhager tåler norske forhold og har lang levetid. Jeg opplever at kundene er veldig bevisste på å kjøpe kvalitet og vedlikeholdsfrie produkter.

Hvordan går man frem når man skal kjøpe seg en vinterhage?

– Mange har en idé om hvor stor den skal være og kommer til oss med mål og en tanke om hvordan den skal se ut. Han finner frem noen håndtegnede skisser som var grunnlaget for en av deres seneste leveranser.

– Kunden hadde laget en skisse som viste hvordan vinterhagen skulle se ut. Vi tegnet den deretter digitalt. Etter litt justeringer ble vi enige om det endelige designet. Denne var litt spesiell, da den ble en halvdel av et tradisjonelt trebygg. To sider står inntil trebygget, så vi måtte være veldig nøye med målene. Dyktige og kreative montører ser løsninger, og vi fikk til dette på en veldig god måte.

Hva er ditt tips til de som kommer på Boligmesse?

– Kom innom standen vår og slå av en prat! Har man planer om en vinterhage eller drivhus, gjelder det å være forberedt. Lag en skisse og noter nøkkelmål. Da er det enklere for oss å jobbe videre med prosjektet sammen med kunden.

 

Tekst: Stian Omdalsmoen
Foto: Vinterhager Sørlandet
Skisse: Anneli Rose Bengtson