Slik velger du riktig gulv


Har du planer om å bytte gulv? Her får du en oversikt over de mest populære gulvene som finnes på markedet.

Tekst: Ida Save
Foto: Golvabia

Arve Kvalvik hos Malia Kristiansund hjelper daglig kunder som er usikre på hva slags gulv de skal velge.

– Vi har levert gulv til Nordmøre siden 2003, og kundene våre strekker seg fra privatpersoner til butikker, båter, restauranter og frisørsalonger. Hos oss finner du til enhver tid det siste innen gulv – til de beste prisene.

Det finnes mange ulike gulv på markedet, alt fra den gode, gamle parketten, til nyheten Maxwear.

– Det er mye å velge i, så det er ikke rart at noen synes det er vanskelig å velge. I tillegg til alle disse mulighetene er det enda flere valg innen hver kategori. Farger, modeller og design er jo også viktig for et godt resultat. I tillegg bruker vi gjerne fargen i gulvet som utgangspunkt for å lage en fargepalett til resten av huset.

For å hjelpe deg litt på veien, har Kvalvik her trukket fram fem gulv med ulike egenskaper:

Laminatgulv

– Dette er et meget slitesterkt gulv som egner seg til de fleste rom bortsett fra våtrom. Gulvet er kjent for å være hardt og kaldt, men nå får du laminatgulv med strukturerte overflater og penere design, slik at det nesten er umulig å se forskjell på laminat og parkett.

Parkett

– Også parkett har gjennomgått noen endringer de siste årene, fra de tradisjonelle lakkerte 3-stavs eikegulvene til dagens 1-stavs hardvoksoljede lange og brede bord. Parkett egner seg også til de fleste rom, men tåler mindre enn laminat. Det er likevel mulig å utbedre hakk og skavanker i parketten, da de fleste gulvene har litt slitesjikt som kan repareres. De fleste som velger parkett ønsker det unike, varme og ekte gulvet som parkett er.

Vinyl- og teppegulv

– De siste årene har vinyl- og teppegulv gjort comeback. Vinylbelegg brukes stadig oftere på våtrom, og tepper blir ofte brukt på soverom og plasser der det ønskes ekstra komfort og varme. Teppegulvene fra Golvabia finnes i utrolig mange design og kan leveres i hele bredder, spesialtilpasset eller ferdig kantet som avpasset teppe.

Maxwear

– Introduksjonen av Maxwear er kanskje det mest spennende som har skjedd på gulvfronten de siste årene. Golvabia, som leverer disse gulvene, har hatt stor suksess og viser til mange fornøyde kunder. Også vi i Malia er strålende fornøyde med å være forhandler av disse gulvene, som fyller et tomrom som vi lenge har etterlyst. Maxwear er bygd opp med kork, HDF og vinyl. Dette gjør at forbruker får et gulv som er meget motstandsdyktig mot fukt. Det er genialt enkelt å legge selv for den mindre erfarne og gir en unik isolerende effekt i tillegg til at det omtrent ikke lager noe lyd når man går på gulvet.

Møt Malia på Boligmesse i Kristiansund for å få med deg de aller siste nyhetene på gulvfronten!