Uteglede – for liten og stor


Den norske sommeren er kort og intens. Utvid sommerfølelsen
og skap gode opplevelser i egen hage. En rekke utstillere på
Boligmesse viser forskjellige produkter som definitivt vil øke
gleden over ditt utemiljø. Her presenterer vi et knippe løsninger fra noen av utstillerne på Hellerudsletta.

Enwa Pahlen svømmebasseng og spa


Hos Enwa Pahlen finner du støpte svømmebasseng, glassfiberbasseng og deler til å bygge eget basseng. De har også spabad i ulike størrelser samt pizzaovner fra Ooni og griller fra Vulkanus. Høy kvalitet og løsninger for nordiske forhold er stikkord for alle leveranser fra Enwa Pahlen. På Boligmesse viser de spabad og et glassfiberbasseng.

Spabad fra Enwa Pahlen.

Tips til deg som drømmer om basseng i egen hage

Størrelse: Snittbassenget er 4×8 m. La vannet rekke den korteste voksenpersonen i huset til skuldren – 1,5 m dybde er en god løsning. Da kan man både svømme, stupe og ha aktiv vannlek i bassenget. Variabel dybde er selvsagt mulig.

Kostnad: Bassengtype, teknikkpakker og grunnarbeid med graving, støp og muring påvirker kostnaden. Noen gjør grunnarbeidet selv. Er tomta lett å komme til? Skal det bygges på fjellgrunn med borttransportering av masser? Leverandøren gir deg priseksempler.

Fasong: Et støpt basseng kan utformes som man vil. Glassfiberbasseng kommer i faste, rektangulære størrelser. Leverandør hjelper deg å luke ut fordyrende elementer – i en tidlig fase. Et ovalt/buet basseng ser flott ut, men tildekking er nødvendig. Et rektangulært basseng med motorisert sikkerhetstrekk er et godt alternativ.

Plassering: Velg et sted med gode solforhold for naturlig oppvarming av vannet. Hvor vil dere sitte? God planlegging er viktig. Forleng gjerne sesongen med teleskopisk bassengoverbygg. Vedlikehold: Svømmebasseng i egen hage er en investering. Beregn én times vedlikehold pr. uke. Bassenget må vaskes ned om høsten og opp igjen om våren. Det blir som å ha båt eller campingvogn.

Kilde: Enwa Pahlen

Mspa

Mspa feirer 10 år og er Norges ledende forhandler av boble- og spabad produsert i Europa. Italienske pizzaovner og utedusjer inngår også i deres sortiment.

Spabad fra Mspa.
Utedusj fra Mspa.

Velværeprodukter av høy kvalitet og tidsriktig design til fornuftige priser, samt et sterkt fokus på kundeservice står sentralt hos Mspa. På Boligmesse viser de flere spennende nyheter som nye SPAXO spabad og Mspa-modeller med WiFi. Få også med deg lekre italienske utedusjer og populære pizzaovner.

SPAXO spabad er 97 % resirkulerbare. Mspa tilbyr døgnåpent kundesenter for boble- og spabad, som er greit å ha tilgang til om uhellet skulle være ute.

 

Alfa pizzaovn fra Mspa.

Polarstuer
I nærmere 30 år har Polarstuer levert grillhytter til nordmenn som ønsker en lun og hyggelig uteplass for helårsbruk. I sortimentet finnes flere typer og størrelser samt en rekke andre fritidsprodukter til hus, hytter og utemiljø. På Boligmesse kan du oppleve en komplett grillhytte og få mer informasjon om hva Polarstuer kan hjelpe deg med.

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Leverandørene/produsentene
Hovedbilde: Basseng fra Enwa Pahlen