Trygt med Solbolig i Spania


Drømmer du om å kjøpe bolig i Spania? – Vi hjelper deg med hele prosessen, så du er sikret et trygt kjøp og kan nyte det gode liv i Spania, sier Odd Erik Halvorsen i Solbolig AS.


Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Solbolig AS/iStock

 

Investere i bolig i Spania. Mange drømmer om det. Noen overveldes av tanken på alt som skal på plass for å få det til.  Det er der Halvorsen og kollegene i Solbolig AS kommer inn. De hjelper deg på veien til å oppfylle drømmen din.

– Kjøp av bolig i Spania eller et annet land er en stor beslutning for folk flest, og derfor er det viktig at man føler seg trygg i hele prosessen, sier Halvorsen. Han påpeker at én ting er å finne en bolig man skal trives i, en annen ting er å gjennomføre resten av kjøpsprosessen og ha full oversikt over gjeldende lover og regler i landet man handler i.

– Vi assisterer gjennom hele kjøpsprosessen, og bidrar til å få på plass de praktiske tingene som skal til for å bli trygt etablert, forklarer han. – Ved å velge oss i Solbolig AS til å bistå med kjøp av bolig i Spania, drar kundene nytte av vår 17 års lange erfaring i bransjen. Vi samarbeider dessuten med et godt etablert, seriøst og erfarent spansk selskap som har vært på Costa Blanca siden 1981 og kjenner lovverket og markedet ut og inn.

Stiller de riktige spørsmålene
I møte med kundene er Solbolig opptatt av å avdekke hvilke behov og forventninger de har til sin fremtidige bolig i Spania. Vanlige spørsmål å reflektere over før man velger beliggenhet, er hvordan man ser for seg å bruke boligen. Mest i skoleferien? Mest om sommeren, eller mest i vinteråret?

– Skal man være i boligen i vinterhalvåret, anbefaler vi å bo litt inn fra kysten. Tett på kysten kan det bli høyere luftfuktighet og flere steder kan være stengt pga. færre vinterturister, opplyser han.
Det er også viktig å tenke nøye gjennom hvilken boligtype man ønsker. Er en lettstelt leilighet riktig, eller ser man for seg et rekkehus eller en villa med god plass? – Og ikke minst – hva liker man å gjøre? Ønsker man shoppingmuligheter og restauranter i umiddelbar nærhet? Er golf en lidenskap? Slike ting påvirker både valgmuligheter, priser og områder, og der kan vi bistå, sier Halvorsen.

Populært for nordmenn
– Spania er et trygt og godt land for å investere i det gode liv, enten det er som ren feriebolig eller for å tilbringe større deler av året der, forteller Halvorsen.  Solbolig formidler boliger på Costa Blanca i Alicante-provinsen. At det er populært, er det ingen tvil om. – Bare i fjor kjøpte 1175 nordmenn bolig i Alicante-området, og det er en fortsettelse av salgsøkningen vi har sett de siste årene.

Området er veletablert og velkjent med lange tradisjoner for nordmenn. Her finnes det både Sjømannskirker og flere norske skoler. Dessuten er det mange norske kommuner som har etablert sykehjem i området. – Klimaet gjør at reumatikere og astmatikere finner økt livskvalitet her, påpeker Halvorsen, før han avslutter med en liten fristelse til alle. – For ikke å snakke om alle de de gode råvarene man finner i butikkene!