Ta selvbyggersertifikat på Boligmessen


Skal du i gang med å bygge hus? Da trenger du sikkert mange gode tips, en innføring i byggereglene og nødvendig dokumentasjon på at du er egnet som selvbygger. Delta på Lecas selvbyggerkurs på Boligmessen i Hamar, og få et selvbyggersertifikat!

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Johs Bøe

I årevis har Leca arrangert selvbyggerkurs. Titusenvis av deltagere har fått innføring i gjeldende byggeregler, samt grunnleggende prinsipper for hvordan man murer med Leca. De senere årene har Leca også tilbudt nettbaserte e-læringskurs, hvor deltagerne kurses i kravene som stilles til kunnskap hos de som ønsker å bygge selv.

I forbindelse med deltagelsen på Boligmessen i Vikingskipet 8. – 10. april, har Leca utarbeidet et intensivkurs for selvbyggere og andre som skal i gang med byggeprosjekter. Kurset varer i 1,5 timer, og i løpet av messehelgen har du fire muligheter til å delta.

Få et selvbyggersertifikat
Kursholder tar for seg aktuelle problemstillinger og krave som stilles til en selvbygger. – Her blir det gjennomgang av byggeregler, viktige punkter om byggesøknaden, hvilken dokumentasjon som behøves, og praktiske tips og grunnleggende murerteknikk for oppføring av vegger, grunnmur og garasjer med Leca, forteller kommunikasjonssjef Morten Müller i Leca Norge.

For de som ønsker det, kan kurset avsluttes med en selvbyggereksamen. – Bestått eksamen gir et selvbyggersertifikat som man kan legge ved byggesøknaden som dokumentasjon på at man er kompetent til å gjøre egeninnsats, opplyser Müller.
– Ifølge byggereglene må du nemlig bevise kompetanse hvis du ønsker å være selvbygger, og da er et slikt kurs godt nok, sier han.

På selvbyggerkurset lærer du det du trenger for å være selvbygger med Leca, og du får sertifikatet som beviser det.
På selvbyggerkurset lærer du det du trenger for å være selvbygger med Leca, og du får sertifikatet som beviser det.

Følge med på husbygging?
En annen gruppe som kan ha nytte av kurset, er de som har hyret håndverkere til å bygge deres nye hus eller hytte. – I dagens samfunn er det jo vel så mange som bruker håndverkere når det nye huset føres opp. For mange som ikke kjenner til byggeteknikk og regler fra før, kan det være en ekstra trygghet å ha grunnleggende kunnskap om regelverk, slik at de kan følge opp at prosjektet utføres på korrekt vis og i henhold til byggereglene, tipser Müller.

Kursene fylles etter drop in-prinsippet. – Møt opp på vår stand noen minutter før kurset, så går vi sammen til kursrommet og setter i gang, sier Müller.

Tidspunkt for kursene: 

Lørdag 9. april:  kl. 12 og kl. 15.
Søndag 10. april:  kl. 12 og kl. 15.

– Leca Norge ble etablert i 1954.
– Viktige egenskaper: Brannsikker, fuktsikker, lydsikker, vedlikeholdsvennlig, brukervennlig.
– Mer enn 500.000 Leca-grunnmurer i Norge er bygget av selvbyggere.
– Leca-muring er blitt en del av norsk byggekultur, og Leca-blokker finnes på nesten hver eneste byggeplass.