Ta hyttedrømmen et skritt videre på Boligmesse


Drømmer du om å bygge hytte? Enten det er en liten intim hytte eller en stor generasjonshytte du ønsker deg, kan du starte planleggingen på Boligmesse i Ålesund.  

Vi nordmenn elsker å reise på hytta. For noen er drømmestedet en slitt, gammel stue uten vann og strøm, mens andre vil ha en hytte med minst like luksus som de har hjemme. Hytteprodusentene vet godt at ønskene spriker, og derfor er det mange varianter å velge mellom. Ta turen innom disse leverandørene sine stands og se hva de kan tilby. 

Saltdalshytta

– Vi vet hvordan man bygger hytter som varer

– Vi i Saltdalshytta ønsker å gi familier mer tid til å være sammen – i hytter som varer i flere generasjoner, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Saltdalshytta, Monica Blom Thorsen. 

Helt fra Saltdalshyttas start i 1979 har de vært opptatt av å bygge hytter som holder god kvalitet og som er tilpasset et værhardt Norge. 

– Etter å ha bygd mer enn 8000 hytter, både til fjells og ved havet og i alle værforhold, vet vi hva som skal til for å bygge en hytte som varer, sier Monica Blom Thorsen. 

Hyttene tilbys i ulik ferdigstillelsesgrader. Dette gir fleksibilitet til å gjøre egeninnsats for de som ønsker det.

– I tillegg har vi et bredt spekter av hytter når det gjelder design, størrelse og prisklasser, sier hun. 

Få 70 000 i rabatt

I tillegg til kvalitet er kundene til Saltdalshytta opptatt av at hytta er tidsriktig og tilpasset deres ønsker og behov. 

– Vi ser en tendens til at mange velger litt mindre, enklere hytter. Dette har trolig å gjøre med ønsket om lavere driftskostnader og det økende fokuset på økonomi som flere av kundene våre har, sier Blom Thorsen. 

Nå er Saltdalshytta til stede på Boligmesse, og de ønsker velkommen til stand. Der får du møte selgere med lokalkunnskap om hytteområder og prosjekter i nærheten av Ålesund. 

Saltdalshytta har ifølge Blom Thorsen for tiden en priskampanje som gjør at du som kunde får inntil 70 000 kroner i rabatt dersom du velger en av hyttemodellene, uten å gjøre konstruksjonsmessige endringer. 

– Men du kan selvsagt sette ditt personlige preg på hytta gjennom tilvalg som kjøkkenmodell, gulv eller farge på vegger, sier hun. 

Ranahytta

 – Ei hytte som varer i generasjoner er bærekraftig

NY HYTTE: Svartisen er en av Ranahyttas nyheter som du kan finne i den nye katalogen.

– Hos oss får du kvalitet i alle ledd. Helt fra kvalitetstiden mellom oss som leverandør og deg som kunde og fram til du får en ferdig hytte der du kan tilbringe kvalitetstid med dine kjære, sier markedsansvarlig Randi Melinda Urskog hos Ranahytta. 

I 2024 har Ranahytta 50 års erfaring med å bytte og levere hytter til det norske markedet. 

– Som nordnorsk leverandør vet vi at vi må være kompromissløse på kvalitet. En hytte som varer gjennom generasjoner er bærekraftig, sier Urskog. 

Hun forteller at Ranahytta bruker solide, norske råvarer, og det kombinert med dedikerte ansatte, har vært en suksessfaktor gjennom snart fem tiår. 

– Vi tilbyr stor fleksibilitet og skreddersyr den hytta du ønsker deg, på ditt hjertested. Du får gode råd om hvordan du setter lavest mulig fotavtrykk i naturen, for det er tross alt den vi ønsker å komme nærmere når vi realiserer hyttedrømmen, sier hun. 

Stikk innom for gode tilbud

Mange av dem som kontakter Ranahytta ønsker seg en hytte på 70-80 kvadratmeter. De vil ha plass til hele familien. 

– Men ingen kan benekte at det er trangere tider økonomisk, og vi har derfor kommet med noen praktiske og flotte, mindre hyttemodeller. Det kan nok hende du blir overrasket over hvor mye og hvor mange du får plass til på få kvadratmeter, sier hun. 

Frem til 1. desember har Ranahytta kampanjepris på tre populære modeller: Myken, Lyngør og Vågå. I tillegg kan de tilby fastlåst pris ved levering innen 1. juli 2024. 

– Dette får du vite mer om hvis du kommer innom vår stand på Boligmesse eller besøker vår hjemmeside. På messen kan vi også gi deg et godt, personlig tilbud på øvrige modeller fra vårt rikholdige utvalg. Det lønner seg å stikke innom oss for en hyggelig prat eller for å plukke opp den splitter nye hyttekatalogen vår, sier Urskog. 

Pro-Nor Gruppen AS

Smarte hytter bygget i Polen for norske forhold

Ta turen innom Pro-Nor Gruppen AS sin stand og hør mer om det nye boligkonseptet Busmart. Nye fritidsboliger på Bjorli er planlagt innflytningsklare høsten 2024. 

De siste fem årene har Pro-Nor Gruppen AS, med Folkehytte og Folkebolig, sakte, men sikkert bygd opp en produksjon av modulbaserte hytter og hus for det norske markedet. Denne produksjonen foregår til vanlig i Ukraina, men på grunn av utfordringer knyttet til krigen, er produksjonen der nå satt på vent. 

– Modulene våre produseres derfor nå i Polen, der vi har bygd opp en egen produksjonslinje for vårt konsept. Dette i et samarbeid med en større, lokal produsent med mange års erfaring med leveranser til det norske markedet, sier daglig leder Jan Peter Lannerholm hos Pro Nor Gruppen. 

Smarte boliger og fritidsboliger

Den polske produksjonen bruker i hovedsak norske eller nordiske leverandører. Norske Bergene Holm leverer kledning, panel og listverk, Bygg1 står for dører og Forestia produserer vegg og himlingssystem. Også materiell for fabrikkmontert el- og rørinstallasjon er kjøpt inn i Norge med norsk dokumentasjon. 

– På Boligmesse i Ålesund vil vi presentere vårt nye boligkonsept Busmart. På Bjorli bygger vi nå 32 fritidsboliger etter dette konseptet. Disse er fordelt på åtte firemannsboliger, og ligger kun et steinkast fra skitrekket. Byggetrinn 1 starter så snart snøen smelter 2024 og det er beregnet seks måneder byggetid, sier han. 

Busmart-konseptet benyttes også når Pro-Nor Gruppen AS nå bygger 32 husbanktilpassede boliger på Langlotunet i Stranda. 

Tinde Hytter AS

– Mange drømmer om en generasjonshytte

Tinde Hytter AS får flere spørsmål etter små hytter om dagen. De fleste hyttebyggere ønsker imidlertid en hytte med plass til hele familien. 

– Vi opplever at kundene gjerne bygger for familien, og at dette er en drøm de har hatt over tid. Det er generasjonshytta de er ute etter, og ofte er det tre soverom og romslig stue og kjøkkenløsning som betyr mest, sier salgssjef hos Tinde Hytter AS, Bjørn Morten Grothe. 

Likevel er det noen som ønsker seg en liten hytte, og det kan de også hjelpe med. 

– Vi har hytter og anneks helt ned til 30 kvadratmeter, så vi kan tilby det kunden ønsker, sier han. 

Under messedagene blir det ene ekstra hyttekampanje på standen til Tinde Hytter, så går du med byggeplaner, kan det lønne seg å stikke innom for en hytteprat. 

Ferdig hytte over grunnmur

Tinde Hytter AS har mer enn 40 års erfaring. De har hovedkontor og fabrikk på Vinstra i Gudbrandsdalen, der de satser på elementproduksjon. Dette gir rask byggetid, noe som er en fordel i det norske klimaet. 

– Vi leverer i hovedsak nøkkelferdige hytter over grunnmur, men tilpasser og skreddersyr leveransene sammen med kunden. Vi er fleksible og jobber sammen med kunde og arkitekt, for å skape drømmehytta til hver enkelt hyttekjøper, sier han. 

Grothe legger til at bærekraft er viktig for dagens hyttebyggere. De vil ha miljøløsninger som smart varmestyring og varmepumpe, og de setter pris på at hytta er levert i tre. 

– Tre er bærekraftig og når hytta i tillegg er produsert på en fabrikk som drives av bergvarme, samt at vi forbereder solcellepark så fabrikken kan være selvforsynt med strøm, har vi et meget godt bærekraftig produkt, sier han. 

LHM Bygg

– Vi har hyttene for deg som ønsker deg litt luksus 

LHM Bygg har spesialisert seg på store luksushytter. Deres erfaring er at hytteeiere ønsker seg minst like god komfort på hytta som hjemme. 

– Hos oss får du eksklusive hytter tegnet av arkitekt eller etter kundens ønske. Vi har mange modeller vi jobber ut fra, men vi har ingen ferdighytter, sier daglig leder hos LHM Bygg, Cato Menkerud.

Hyttene tegnes ut fra tomten de skal ligge på samt hytteeierens ønsker og behov. Som regel er de på 150-200 kvadratmeter, noen ganger enda større. 

– I dag ønsker mange seg store vinduer og god utsikt. Nærhet til alpinanlegget er også en prioritet for mange, og med tomter på blant annet Kvitfjell, Geilo, Oppdal og Hemsedal kan vi tilby det, sier han. 

Luksus som strømstyring, vannbåren varme og Jacuzzi står også på ønskelisten til kundene. 

Gratis interiørarkitekt

Mange hyttebyggere finner LHM Bygg på hjemmesiden eller Instagram, men firmaet ønsker seg flere kunder i Trøndelag og på Vestlandet. De håper derfor på å møte flere potensielle kunder på Boligmesse i Ålesund

– Vi har ikke med oss noen hytte på messen, men vi har med brosjyrer vi deler ut og vil dessuten vise videoer, bilder og skisser, sier Menkerud. 

Hvis det er noen som starter en prosess på Boligmesse som ender med hyttekjøp, har LHM Bygg også en ekstra bonus på lager. 

– Vi kommer da til å legge inn gratis interiørarkitekt i pakken. Dette har vanligvis verdi på et par hunder tusen, sier han. 

Byggfag HUS

– Mange vil ha store vinduer så naturen slippes inn

Byggfag Arkitekter kan tilby hytter i alle størrelser og prisklasser. – Vi hjelper deg fra hyttedrøm til et hjem hjemmefra, sier daglig leder Aina Torvik hos Byggfag Arkitekter.

Hytter har blitt allemannseie, og alle har sine ønsker når hyttedrømmen skal realiseres. 

– Vi tegner og leverer også store hytter, men stadig flere ønsker seg små, kompakte hytter. Mange ønsker mer moderne hytter uttrykksmessig, gjerne med store vinduer slik at mest mulig av naturen slippes inn, sier Torvik. 

Kundene ønsker seg arealeffektive, funksjonelle hytter, som er tilpasset tomt, ønsker og behov, og dette kan Byggfag Arkitekter hjelpe med. 

– Vi har en hyttekatalog, Byggfag HYTTE, med hytter i alle prisklasser og størrelser, men hvis du ikke finner drømmehytta der, kan vi skreddersy hytta etter dine ønsker, sier hun. 

Konkurranser og spesialpriser

På den måten kan alle få realisert sitt drømmeprosjekt. 

– For oss er ingen prosjekter for små eller for store, og også når det gjelder hus, kan vi både tilby katalogmodeller og skreddersydde, unike boliger. Vi har også lang erfaring med rehabiliteringsprosjekter, sier Torvik. 

På Boligmesse kan du møte Byggfag Arkitekter på stand, og der kan du få både hytte- og huskataloger. De tilbyr også enkel veiledning, eller du kan avtale tid for et uforpliktende møte for å se hvordan Byggfag Arkitekter kan hjelpe deg videre med hus- eller hyttedrømmen. 

– Det blir dessuten konkurranse med flotte premier, og til de som besøker oss på stand og har konkrete byggeplaner, tilbyr vi spesialpris på skissetegninger, sier hun.