Spesialist på Skovby


Bohus Forus viser frem det nyeste av møbler fra danske Skovby, det runde bortet #112, plankebordet #106 og stolen #40 som passer perfekt til.

 

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Produsenten

 

Jon Myklatun og kollegene på Bohus Forus pakker ut møbelnyheter til årets Boligmesse. – Vi har et stort utvalg, og er blant annet spesialister på Skovby, opplyser Myklatun.

Rundt bord til mange
For de som har god plass og liker å ha mange gjester, anbefaler Myklatun Skovbys runde bord #112, som leveres med to matchende illeggsplater. Ønsker man et enda lengre bord, kan man kjøpe ytterligere to illeggsplater, og da måler bordet hele 330 cm i full lengde.

Bordet leveres dessuten med et støtteben som skal brukes dersom man bruker mer enn to plater ekstra.

 

Skovbys nye, runde bord #112 leveres med to matchende illeggsplater.

 

– Fullt utvidet gir bordet plass til 12 – 14 personer, så det er perfekt for de store selskapene, tipser møbelhandleren.

Plankebord i heltre eik
Bordet #106 i heltre eik er tegnet av Skovbys suksessfulle sjefsdesigner Per Hånsbæk. Det finnes i to størrelser, og man kan velge mellom hvitoljet eller oljet finish.

– Bordplaten består av to solide planker og gir plass til 8 – 10 personer. Plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i en presentasjon av bordet.

 

- Skovbys plankebord #106 består av to solide planker med plass til 8 – 10 personer, og plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i en beskrivelse av bordet.

 

– Skovbys plankebord #106 består av to solide planker med plass til 8 – 10 personer, og plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i en beskrivelse av bordet. Bordet kan forlenges med en eller to endeplater for å få plass til 12 – 14 personer. En liten finesse forenkler stolplasseringen.

– På undersiden av bordplaten er det to fester til bena. Man velger plassering av bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, forklarer Myklatun.

Velg stol og stoff
Stolen # 40 passer til bordene, og fås i mange forskjellige treverk. – Her kan du velge din favoritt blant ti ulike huder og førti stoff, eller bruke egne, unike stoffvalg hvis ønskelig, reklamerer møbelhandleren. På messen kan du også ta en kikk på stolen #48, Skovbys første stablebare stol.

– Stolbena er i børstet stål, noe som passer til alle typer bord, uansett treverk, og du kan velge mellom mange setetrekk så du får det uttrykket du ønsker, avslutter han.

 

- På undersiden av bordplaten er det to fester til bena, slik at man kan velge hvor man vil plassere bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, altså to eller tre stoler mellom bordbena.
På undersiden av bordplaten er det to fester til bena, slik at man kan velge hvor man vil plassere bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, altså to eller tre stoler mellom bordbena.