Spesialist på Skovby


Bohus Fredrikstad viser frem det nyeste fra danske Skovby, plankebordet #106 og stolen #40 som passer perfekt til.

 

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Produsenten

 

Jon Sverre Stene og kollegene på Bohus Fredrikstad pakker ut møbelnyheter til årets Boligmesse. – Vi har et stort utvalg, og er blant annet spesialister på Skovby, opplyser Stene.

Plankebord i heltre eik
Det nye bordet, #106 i heltre eik, er tegnet av Skovbys suksessfulle sjefsdesigner, Per Hånsbæk. Bordet leveres i to størrelser, og man kan velge mellom hvitoljet eller oljet finish.

– Bordplaten består av to solide planker og gir plass til 8 – 10 personer. Plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i sin presentasjon av bordet.

- Skovbys plankebord #106 består av to solide planker med plass til 8 – 10 personer, og plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i en beskrivelse av bordet.
– Skovbys plankebord #106 består av to solide planker med plass til 8 – 10 personer, og plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i en beskrivelse av bordet.

Bordet kan forlenges med en eller to endeplater for å få plass til 12 – 14 personer. En liten finesse forenkler stolplasseringen.

– På undersiden av bordplaten er det to fester til bena. Man velger plassering av bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, forklarer Stene.

Velg stol og stoff
Stolen # 40 passer til plankebordet, og fås i mange forskjellige treverk.

– Stolbena er i børstet stål, noe som passer til alle typer bord, uansett treverk, og du kan velge mellom mange setetrekk så du får det uttrykket du ønsker, avslutter han.

 

- På undersiden av bordplaten er det to fester til bena, slik at man kan velge hvor man vil plassere bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, altså to eller tre stoler mellom bordbena.
På undersiden av bordplaten er det to fester til bena, slik at man kan velge hvor man vil plassere bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, altså to eller tre stoler mellom bordbena.