Solide og slitesterke bord fra møbeleksperten


Bohus Molde viser fram et redesign av et ikonisk bord fra danske Skovby på messen i Molde.

Tekst: Ida Save
Foto: Skovby

Bordet, som har fått navnet #33, er et redesign av ikoniske #32 som er kjent for sin unike utvidelsesfunksjon med tre ileggsplater gjemt i sokkelen.

– Ved å dreie bordplaten deles den i tre, og det gir plass til ileggsplatene fra deres posisjon i sokkelen, forklarer møbelhandler Olav Henning Vatne hos Bohus Molde.

Solid og hygienisk

Han legger til at den enkle, geometriske formen gir bordet et tidløst design. Utvidelsesfunksjonen gjør at bordet har plass til alt fra fire til ni personer. På messen i Molde blir bordet vist fram i hvitoljet eik med sort topplate i nanolaminat.

– Nanolaminat er svært solid, og står godt imot riper og slitasje. I tillegg er det både hygienisk og enkelt å rengjøre, forklarer Vatne.

Fra åtte til 20 personer

Bohus Molde fører flere av Skovbys smarte bord. Blant dem er spisebordet #24, som Skovby omtaler som markedets mest fleksible og stabile spisebord. Bordet har i utgangspunktet plass til åtte personer, men kan utvides med mer enn tre meter og får dermed plass til 14 personer. Om ikke dette er nok, kan man kjøpe tre ekstra plater slik at bordet kan dekkes til 20 personer.

– Vi selger også det retroinspirerte bordet #27, som er en nytolkning av Skovbys klassiske bord #05 med åtte ben, forteller Vatne.

Selv om #27 er retroinspirert, har det også et moderne uttrykk. Avrundede hjørner på bordplaten og samspillet med bordets dobbeltben, gir bordet en spenstighet, men også en visuell ro. Også dette bordet kan utvides slik at man kan dekke opp for mellom åtte og 20 personer.

Ny stol

Den nye stolen #65 blir også med til Molde. Skovby beskriver stolen som «overpolstret, med et harmonisk design og en fantastisk sittekomfort».

– Stolen har en sterk og holdbar konstruksjon, og er testet og godkjent for bruk i offentlige rom, forklarer Vatne.