Solenergi med nye muligheter


Med dagens strømpriser og fokus på bærekraftige energiløsninger, er solceller i vinden som aldri før. Hos Midt Energi opplever de stor interesse fra både privatpersoner og næringsliv.

– Vi har har mange års erfaring med solenergi og skreddersyr løsninger til alle typer bygninger, forteller konsernsjef Geir Moholt. Midt Energi er totalleverandør av solenergi. Til Boligmesse kommer de sammen med Elman, som er samarbeidspartner i Stjørdalsområdet. Opplev solcellepanel, bilder og videoer av solenergimontasje på deres felles stand.

Mulig å selge overskuddsstrøm

Mange lurer på hva som skjer dersom man produserer mer enn man forbruker. – Da tilbyr Midt Energi en egen plusskundeavtale for salg av overskuddsstrøm tilbake til strømnettet, forklarer Geir. Kundene kan velge mellom en fastprisavtale hvor Midt Energi kjøper strømmen for kr 1,10 pr. kWh (pt.) eller Plusskunde Spotpris.

Nyhet – Solkonto

Dersom du ønsker å lagre egenprodusert strøm uten å investere i et batteri, kan du benytte en Solkonto. Da bestemmer du selv når du vil ta ut overskuddsstrømmen fra din egen Solkonto. Uttak gjøres i en egen strøm-app. Geir utdyper: – Du kan spare opp strøm i inntil 18 måneder. Det er opp til deg om du ønsker å gjøre uttak hver måned, eller spare opp til en høy strømregning senere. Og så betaler du ingen nettleie for kWh du tar ut fra Solkonto, som er som et virtuelt batteri.

For deg som vurderer solceller som energikilde i privat regi, er det nå mulig å få Enova-støtte. Beløpet er nylig økt til maksimalt kr 47 500,-.

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Bilder: Midt Energi