Smarte kjøkken for alle


– Vi vil skape kjøkkenglede for alle. Det gjør vi ved å tilby smarte kjøkken i alle prisklasser, i tillegg til passende hvitevarer, kjøkkenmaskiner og elektronikk til det nye kjøkkenet, sier Charlotte Lüthcke Solberg, assisterende salgsleder for Epoq kjøkken i Lefdal og Elkjøp.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Epoq

Med et ønske om å spre glede og gode kjøkkenopplevelser, kan Epoq friste med spennende farger og smarte løsninger som passer kundenes ulike behov og budsjettstørrelser.

Klassisk, fleksibel bestselger
Vi spurte Solberg hva slags kjøkken folk vil ha, og ba henne fortelle litt om hvilke trender og nyheter som utpeker seg i 2016.

– Nordmenn er veldig glade i vårt tradisjonelle herregårdskjøkken Fasett Mansion, som er en av våre bestselgere, forteller Solberg. – Fronten på dette kjøkkenet kan fremstå både romantisk og landlig eller klassisk og røft, det er nemlig valget av detaljer som benkeplater, håndtak, belysning og veggfarger som setter stilen, forklarer hun, og legger til at det kommer mange nye, lekre detaljer i år.

Åpent med øy som skille
Solberg opplever at nordmenn fortsatt er interesserte i åpne løsninger til kjøkkenet. Hun forklarer at mange ønsker å skille stue og kjøkken med en øy, og den skal gjerne ha plass til å gjøre flere ting samtidig. – Mange går for en liten barløsning, som passer ypperlig for raske frokoster og lekselesing, forklarer Solberg.

Kjøkkenkundene er også veldig bevisste på at de får smarte løsninger og god plassutnyttelse på kjøkkenet.

– Folk ønsker skuffer og skap med smart innredning. Både mat og kjøkkenmaskiner skal være lett tilgjengelige, slik at hverdagen og arbeidet i kjøkkenet blir lettere, forklarer Solberg.

Nyheter fra Epoq
Epoq har både estetiske og tekniske nyheter i 2016. Solberg forteller at folk er blitt mye flinkere til å benytte seg av farger i hjemmet. Kjøkkenet er intet unntak, nå er det farge på frontene som gjelder. – I år er vi aktuelle med nye farger på fronten Trend. Jordfarger kommer mer og mer, og folk vil ha naturlige farger som gir en god atmosfære. Rolige blå- og grønnfarger er i vinden, opplyser hun.

Fronten Trend kommer i flere nye jordfarger i 2016, her vist i Trend Moss Green.
Fronten Trend kommer i flere nye jordfarger i 2016, her vist i Trend Moss Green.

Av smarte, nye løsninger trekker hun frem det håndtaksløse kjøkkenet. – I år tilbyr vi push-åpnere til alle skuffer og skap, med både manuelle og automatiske versjoner til alle frontene vi fører, sier Solberg. – En annen finesse er skuffebelysning, og der leverer vi to versjoner, en som går på strøm og en som går på batteri – her kan kunden velge det som passer best, smiler hun.

Push-åpnere til skuffer og skap gir deg et håndtaksløst kjøkken.
Push-åpnere til skuffer og skap gir deg et håndtaksløst kjøkken.

Planlegg selv – eller få hjelp
– Vi har både kjøkken og vaskerom, og du kan la deg inspirere på Boligmessen eller få tips av Epoq-selgerne i din nærmeste Elkjøp- eller Lefdal-butikk. Du kan også leke deg med å sette sammen ulike farger, fronter, håndtak og kjøkkentyper i kjøkkenstudioet vårt på epoq.no eller i appen vår som du finner i App Store og Android, inspirerer Solberg.

– Vårt allsidige tilbud innenfor temaet kjøkken og vaskerom er det få som kan sammenligne seg med, mener Solberg, og fremhever at de har 25 års funksjonsgaranti på skuffeseksjoner, hengsler, skapstammer, dekksider og sokler, samt 3 års reklamasjonsrett på øvrige produkter. – Det betyr at du kan være trygg selv om prisen er lav, understreker Solberg, og ønsker velkommen til å finne ditt nye, smarte kjøkken.

Charlottes kjøkkentips

Ting det er smart å tenke på når du planlegger nytt kjøkken.

– Hvor mange er det i husholdningen?
– Hvor mange skal lage mat samtidig?
– Hvilken form skal kjøkkeninnredningen ha? L-, U- eller I-form, eller to motstående rekker?
– Skal du utnytte takhøyden med ekstra høye skap?
– Hva er du fornøyd med og ikke forøyd med i kjøkkenet du har i dag? – – Hva trenger du av hvitevarer og andre nye produkter til kjøkkenet, som kaffemaskin, kjøkkenmaskin, mikser m.m.?
– Hva har du behov for av smarte løsninger som TV og integrert musikk til arbeidet?