Slik velger du riktig seng


Sengen er kanskje det møbelet hjemme vi bruker mest tid i i løpet av et døgn. Det er derfor viktig å finne en seng som passer deg og din kropp. 

Tekst: Ida Save
Foto: Jensen

– Riktig seng sørger for en god natts søvn, som igjen gir grunnlaget for hvordan du føler deg neste dag, sier Guro Hognes hos Skeidar Stjørdal.

Hun forteller at det viktigste ved kjøp av ny seng, er å teste sengen i den stillingen du vanligvis ligger i. 

– Vårt mål er å finne en seng der kunden ligger ergonomisk riktig, altså med ryggsøylen så rett som mulig. Slik kan man forebygge vondt i nakke, skuldre og rygg. Det spiller ikke så stor rolle om du veier mye eller lite, vi har et stort utvalg av madrasser og senger slik at de fleste finner noe som passer. De ulike sengene har ulik fasthetsgrad, og flere er soneinndelt slik at hofte og skuldre går godt ned i madrassen. Madrassene er også vendbare, med en litt fastere og en litt mykere side. 

Viktig investering

Ifølge Hognes er det mange som blir overrasket over at en seng kan være en stor investering som koster mye. 

– Men når man forstår hvor mye tid man faktisk bruker i dette møbelet, og sammenligner det med hvor mye penger man bruker på andre ting i livet, er det mange som får satt ting i perspektiv, og forstår at det er vel investerte penger.

I dag finnes det også mange fine møbelstoffer og tilhørende hodegavler som gjør sengen til et flott møbel. 

– Det har absolutt blitt et fokus på at også soverommet skal være et fint rom i hjemmet. Man gjør mer ut av rommet nå enn før, med nattbord og lekkert møbelstoff på madrassen som matcher hodegavlen, sier Hognes. 

Gode tilbud

Til Boligmesse tar hun og kollegaene fra Skeidar med seg ulike senger fra Jensen. 

– Det blir fullt trøkk på gode kampanjetilbud, og publikum vil få god hjelp til å finne riktig seng.