Få ekspertens beste tips: Slik skaper du et hjem du trives i


Når Linda Dyrhaug reiser hjem til folk for å hjelpe dem med innredning og interiør, er hennes viktigste oppgave å finne kundenes personlighet.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

– Ting som ser bra ut i et interiørmagasin, passer ikke nødvendigvis inn i et hvilket som helst hjem. Min jobb er derfor å finne kundens personlighet og stil,  forteller boligstylist og interiørkonsulent Linda Dyrhaug.

Hun eier interiørbutikken Interiørhuset 1 Eide Gardin og Utstyr, og reiser i tillegg på hjemmebesøk for å hjelpe kundene med valg av stil, farger og tekstiler.

– Hvor viktig er det å finne sin egen stil framfor å følge trender?

– Veldig viktig. Når du kommer hjem skal du trives, og da må hjemmet ha farger og et interiør du trives i. Finn din egen stil, og følg den. Da skaper du et hjem som varer lengre, og du slipper å pusse opp igjen etter tre-fire år. Sliter du med å finne din egen stil, kan det derfor være besparende å få hjelp fra en boligstylist slik at du slipper bomkjøp.

Ifølge Dyrhaug er det i dag mange ulike stiler på markedet, også i hennes 460 kvadratmeter store butikk.

– Vi har et utrolig bredt utvalg og stiler som treffer de fleste, enten du skal oppgradere hytte, hus eller leilighet. Hos oss finner du alt fra gardiner og andre tekstiler, til møbler, lamper og gaveartikler. Dette er damenes godtebutikk, og mange kommer langveisfra for å handle hos oss.

Ønsker mer liv

Mens det tidligere gikk mye i hvitt, grått og andre harmoniske farger, ser Dyrhaug at det nå er sterkere farger som gjelder.

– Det er også mye mer farger å velge i. I tillegg er det mer mønster på tekstilene, og vi ser at folk ønsker mer dybde og liv i hjemmet.

Vi har rett og slett blitt tøffere.

– Nå tør man å ha farger på veggene og til og med matche det med en frisk sofa, forteller Dyrhaug, som selv elsker de nye trendene.

– Jeg synes det er herlig, og sprudler når det blir slikt, ler hun.

Noen nye puter kan gjøre en stor forskjell i stua.

Stor forandring med puter

Dyrhaugs beste tips for budsjettvennlig endring hjemme, er nye gardiner og et deilig Voluspa-lys som gir velvære.

– I tillegg kan puter skape stor forandring. Kjøp en stor, deilig pute med farger og mønster, og kombiner med litt ensfargede puter for å skape liv og harmoni. Det koster ikke mye, men du får et helt nytt rom. En ny lampe i et hjørne kan også være med på å gi rommet et nytt uttrykk. Til messa i Molde tar Dyrhaug med seg både tekstiler, puter, lamper, møbler og pynteting.

– Vi får ikke hele butikken med oss, men vil vise fram ulike varegrupper, blant annet varer fra Englesson. I tillegg vil jeg hjelpe til så godt jeg kan dersom noen har spørsmål. Det blir også mulig å booke time for hjemmebesøk.