Sikkerhetssystemet som kan erstatte alarmen


Biometriske låser med fingeravtrykksleser har blitt vanlig i norske boliger. Med systemene til låsprodusenten EasyAccess kan du nå få full kontroll via en app på mobilen.

Tekst: Ida Save
Foto: EasyAccess

EasyAccess er en kjent produsent av elektroniske låser på det norske markedet. Daglig leder Hans Helmenbakken forteller at mange norske husstander har tatt i bruk funksjonen med å låse opp døren med enten kode eller fingeravtrykk.

– Man slipper risikoen for å miste nøkkelen, og man trenger heller ikke å bekymre seg dersom noen i familien glemmer å låse døren, sier han.

I fjor lanserte Easy Access EasyRing, som gjør at du kan åpne døren selv om du ikke er hjemme. EasyRing kobles opp mot WiFi, og ved å kombinere EasyAccess lås og EasyRing App, kan du åpne døren når noen ringer på, enten det er håndverkeren, postmannen som skal levere pakker eller matlevering på døren.

Full kontroll via mobilen

Helmenbakken forteller at de nå har lansert EasyGuard, et kamera med bevegelsessensor du kan koble sammen med appen for EasyRing.

– På den måten får du full kontroll via mobilen og du kan bygge ditt eget sikkerhetssystem som kan utvides med flere kameraer og ringeklokker. Hittil har salget vært over all forventning, sier Helmenbakken.

Han forteller videre at sikkerhetssystemet for mange kan erstatte alarmen.

– Om noen for eksempel går inn på gårdsplassen hjemme hos meg, får jeg varsling via appen på mobilen, og kan åpne toveiskommunikasjon så jeg kan snakke med personen for å høre hva han vil. Om det skulle være en innbruddstyv, vil han da etter all sannsynlighet stikke av, så for oss fungerer dette like godt som en alarm. Jeg har også EasyGuard inne i huset, og vil da bli varslet om innbruddstyven skulle komme inn andre veier enn hovedinngangen. Jeg kan også da åpne toveis kommunikasjon for å jage vedkommende ut.

Kameraet EasyGuard følger med på hva som skjer utenfor huset når du ikke er hjemme.

Kodelås inne

På messen vil Easy Access også fortelle om deres aller nyeste produkt. EasyIn er en kodelås med touch-tastatur og lekkert design som enkelt lar deg låse av innerdører.

– Dette er helt nytt på markedet, og etterspørselen har vært veldig stor de første månedene etter lanseringen. Folk ønsker å bruke låsen på både jobb og hjemme, for eksempel på boden eller hjemmekontoret. Det som satte meg på ideen var min 16 år gamle datter som har to yngre brødre hun helst vil holde ute av rommet, sier Helmenbakken, som inviterer til en hyggelig sikkerhetsprat på messen på Hellerudsletta.