Ny husleverandør med høye ambisjoner


Med sine arkitekttegnede og funkisinspirerte ferdighus, ønsker den rykende ferske huskjeden Archihus å tilby noe nytt i det norske markedet.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Archihus

– Vi skal være en fremoverlent kjede med hus i kun moderne- og funkisstil, sier kjedeleder Tore Gulliksen i Archihus.

BoligPartner-konsernet står bak den nye huskjeden.

– Det gir Archihus store fordeler som ny aktør å ha så mye kompetanse og ressurser i ryggen, påpeker Gulliksen.

Han tror husene vil skille seg ut og bli raskt lagt merke til.

– Mottakelsen i markedet har vært fantastisk!

Kommunikasjonsrådgiver Hanne Mette Walhovd Paulsen i Archihus er like positiv og optimistisk.

– Vi tør påstå at vi har eksklusive hus med en egenart, sier hun.

– Mye av det som er tilvalg hos andre kjeder er standard hos oss, og vi bruker kun materialer av beste kvalitet. Med Archihus har arkitekten vår skapt en ny type husmodeller med signaturelementer som man ikke har sett i en huskatalog tidligere.

Skiller seg fra andre moderne hus

Selv om Archihusene varierer i størrelse og form, har arkitekten Kjell Johansen lagt inn noen lett gjenkjennelige, felles signaturelementer som umiddelbart skal fortelle kundene at «dette er et Archihus». Av signaturelementer i eksteriøret, mener Gulliksen det er verdt å merke seg at alle husene bygges i tre med innslag av mur-uttrykk, glass og stål.

– Husene har store, sprossefrie vinduer som slipper natur og lys inn i huset, og alle vinduer og ytterdører er mørk grå. Karakteristiske hjørnevinduer pynter fasaden, og gir en kjærkommen og spesiell panoramafølelse. Mange av husene har et karakteristisk trappevindu som slipper lys inn i begge etasjer. Andre kjennetegn er at husene har glassrekkverk på balkongene, og runde stålsøyler som myker opp det ellers stramme eksteriøret, forteller han.

Skia er et stort funkishus med en elegant og ekslusiv innpakning, sier kjedeleder Tore Gulliksen.

Rene, enkle og minimalistiske hus

Alle Archihusene er rene, enkle og minimalistiske.

– Kolleksjonen fremhever arkitektur, egenart og personlig stil, og husmodellene er tiltenkt huskjøpere som ønsker å bygge noe som ikke alle andre har, sier Gulliksen.

– Arkitekten har også vektlagt noen signaturelementer i interiøret. Archihusene har kun dør- og gulvlister, og er ellers listefrie. Alle vinduer, ytterdører og listverk er mørk grå, og har en god takhøyde på opptil 2,70 meter. Det åpner opp og gir en god romfølelse.

Planløsninger for vår tid

Arkitekten bak Archihus har også vært bevisst på nåtidens behov og hvordan man ønsker å bo. Gulliksen kan fortelle at åpne planløsninger, store rom, walk-in closet og utleie-leiligheter er etterspurt i markedet.

–  Alt dette har Archihusene, sier han.

Archihus deltar på flere Boligmesser i 2017 for å vise frem de nye husmodellene for nye huskjøpere. Samtidig bygger kjeden opp et forhandlernett som skal selge og bygge Archihus rundt om i landet.

– Vi har 4 forhandlere på plass i dag, og jobber på spreng for å få inn flere, avslutter kjedelederen.