Norgesnyhet: Satser på smarte heiser


Den nystartede Asker-bedriften Smart Heis AS er aktuell med en nyhet for privatheismarkedet i Norge. – Vi gleder oss til å lansere heisene fra spanske PVE på Boligmessen i Telenor Arena, sier gründer Alexander Neegaard Kristiansen.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Produsenten

Gründerne i Smart Heis AS har erfaring fra heisbransjen samt salg og markedsføring, og er de eneste i landet som tilbyr vakuumdrevne heiser i plexiglass fra spanske PVE. Selskapet har inngått en samarbeidsavtale med Europakontoret til PVE i Madrid, og heisene produseres i Madrid og Miami.

Var lite å velge mellom
Kristiansen fikk forretningsideen da han hørte at flere familier som hadde fått behov for heis i hjemmet, kviet seg for å installere hjelpemiddelet de ble tilbudt. Både design og utforming av heisene de ble tilbudt passet dårlig med folks moderne hjem og smak.

“Heisen vil kunne være «smykket» i huset med riktig plassering.”

– Mange opplevde at det var lite å velge mellom, og vi satte i gang med å finne et bedre alternativ, forteller Kristiansen. Parallelt med lanseringen av bedriften, jobber Smart Heis med å kontakte kommunene for å få til et samarbeid. – Målet er at målgruppen vår får stønad ved kjøp av våre modeller.

Gründerne i Smart Heis AS er de eneste i landet som tilbyr vakuumdrevne heiser i plexiglass fra spanske PVE.
Gründerne i Smart Heis AS er de eneste i landet som tilbyr vakuumdrevne heiser i plexiglass fra spanske PVE.

Planlegging og utsmykking
Skal du bygge nytt hus, er det en fordel å planlegge heisens plassering i huset.

– Heisen vil kunne være «smykket» i huset med riktig plassering. Bygger du hus med heis, slipper du dessuten å tenke på at du senere i livet må flytte til leilighet med heis fra garasjen og opp, og det er veldig praktisk med heis når man får besøk av den eldre garde, sier gründeren.

SmartHeis har tre ulike størrelser på heisene. Leveringstid fra befaring og bestilling til montering er 3 måneder, mens selve monteringen tar kun 2-3 arbeidsdager. – Kom innom oss på messen, så forteller vi mer om fordelen med heis generelt, og våre heiser spesielt, avslutter Kristiansen.