Møbeltrender høsten 2022


Når høsten kommer, er det tid for å skape ekstra god stemning innendørs. Flere store og anerkjente møbelforhandlere viser både nyheter, gir faglige veiledning og byr på gode messepriser på Boligmesse. Vi har snakket med noen av dem, og de forteller gjerne om aktuelle trender innen møbler og interiørfarger.

Foto: Møbelringen

Fargetrender

Høstens møbeltrender viser varme farger som offwhite, beige og brunt – og jordtoner generelt. Etter flere år med kaldere valører, er det varme fargetoner som gjelder. Og det passer jo fint når de kaldere årstidene ligger foran oss. Naturlige ulltekstiler er også alltid svært aktuelt når høsten kommer.

Foto: Vakre Hjem Interiør

Blått har også kommet på banen, med nyanser fra mørkeblått hav til lys, blek himmelblå. Blått kan brukes som en kontrastfarge i et ellers nøytralt miljø. Men om du virkelig elsker blått, finnes det et vell av ulike nyanser som gir deg mulighet til å skape et interiør basert på ton-i-ton.

Foto: Vakre Hjem Interiør

De varme bruntonene vi har sett den siste tiden, gir en lun og behagelig atmosfære. Kaldere brunfarger kan også harmonere fint sammen med for eksempel kakigrønne nøytraler.

Foto: Møbelringen

Lysere toner i duse kulører skaper et lett og nøytralt uttrykk på soverommet. Myke, deilige tekstiler setter prikken over i’en. En god kvalitetsseng bidrar til en god natts søvn.

Foto: Møbelringen

Mørke tresorter går igjen i innredning og møblement, men også lysere interiørelementer er noe mange nå velger. Det naturlige, i både skandinavisk og ny-industriell stil er et godt utgangspunkt når vi tar med oss naturen inn i interiøret. Og det er noe mange verdsetter og bruker helt bevisst i ulike deler av innredningen.

Foto: Møbelringen

Ulike strukturer

Blant møbeltrendene i 2022, ser vi også myke, runde og organiske former og grove stoffkvaliteter. Velour holder stand, og bouclé og teddystoff blir stadig mer etterspurt. Det handler om å skape interiør med spennende uttrykk, hvor struktur og ulike overflater danner grunnlag for et variert og taktilt miljø.

Foto: Vakre Hjem Interiør

Komfort har blitt veldig viktig, og stadig flere velger dype og myke sofaer med organiske former.

Uttrekkbart spisebord

Spisebord med uttrekksmuligheter er genialt. Det gir rom for mange rundt bordet ved behov, men også bedre plass i hverdagen når ileggsplater ikke benyttes. Runde bord er både praktisk og gjør at alle rundt bordet har tettere kontakt med hverandre enn ved rektangulære bord. Plassen du har til rådighet og hva du liker best spiller inn når du skal velge form på spisebordet. Begge typer finnes med ileggsplater.

Jordfarger og naturlige fargetoner preger også spisestuemøblene.

Foto: Novasolo
Foto: Novasolo
Foto: Møbelringen

Etterspørselen etter solide og holdbare møbler og interiørelementer er en viktig trend. Interessen for gjenbruk vokser stadig.

Få interiørveiledning

De fleste møbelforhandlere tilbyr i dag interiørveiledning. Ansatte med spesialkompetanse kan bistå kundene i fargesammensetninger for et harmonisk interiør. Møbelstyling og komplette interiørløsninger er stadig mer etterspurt, og mange forhandlere tilbyr også befaring hjemme hos kunden uten ekstra kostnad.

Her ser du noen eksempler på mood boards med aktuelle farger. Mood boards kan du lage selv, men om du er usikker eller har spørsmål, er det godt å vite at det finnes profesjonell hjelp og veiledning hos møbelforhandlerne.

Foto: Vakre Hjem Interiør
Foto: Vakre Hjem Interiør

På Boligmesse kan publikum treffe flere møbelforhandlere, se siste nytt, få gode råd av fagfolk og garantert gjøre noen gode messekupp. Se her for oversikt over boligmesser høsten 2022.

Merk: Antall utstillere med møbler varierer fra messe til messe. Sjekk utstillerliste på boligmesse.no, eller les messeavisen på nett som kommer ut to uker før hver messe for full oversikt.

Velkommen til Boligmesse!

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Forhandlere. Hovedbilde: Vakre Hjem Interiør