Mer velvære med dusjtoalett


Vi vil ha bedre og bedre på badet. – Stadig flere ønsker å skape en velværeoase på baderommet, sier markedskoordinator Wenche Sydhagen i Geberit AS.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Geberit AS

Det første dusjtoalettet ble oppfunnet av Geberit AS, og så dagens lys i Sveits allerede på 1970-tallet.  – Folks behov for spa-følelse og økt velvære på badet har gradvis endret våre toalettvaner, sier Sydhagen. Hun forteller at stadig flere nordmenn er nysgjerrige på Geberits dusjtoaletter som rengjør baken med vann etter toalettbesøket.

Mer hygienisk med vann
– Våre dusjtoaletter gir en behagelig og luksuriøs opplevelse som er mer hygienisk, sier Sydhagen. Hun mener overgangen fra kun papirtørk til vask med rent vann er helt logisk.

stadig flere nordmenn er nysgjerrige på Geberits dusjtoaletter som rengjør baken med vann etter toalettbesøket.
Stadig flere nordmenn er nysgjerrige på Geberits dusjtoaletter som rengjør baken med vann etter toalettbesøket.

– Et toalett som rengjør med vann føyer seg naturlig inn i rekken av tekniske løsninger som gjør hverdagen enklere – og ikke minst renere, sier hun, og minner om at vi med den største selvfølgelighet vasker alt annet med vann etter bruk. Så hvorfor ikke baken?

Toalettenes deluxe-modell
Geberits dusjtoaletter er utviklet for mer behagelige og hygieniske toalettbesøk. Sydhagen tror at toppmodellen Geberit AquaClean Mera bør tilfredsstille alle moderne brukeres ønsker: – Dette er en designperle ført i pennen av den sveitsiskfødte, internasjonalt anerkjente designeren Christoph Behling, som også er sjefsdesigner for det eksklusive klokkemerket Tag Heuer.

Toalettenes deluxe-modell
Geberits deluxe-modell er fullspekket med høyteknologi og funksjonalitet.

– Geberit AquaClean Mera inneholder bevegelsessensor som gjør at toalettlokket heves og senkes når du går mot eller fra toalettet, den har automatisk setevarmer, spylefunksjon med kroppstemperert vann og fem strålestyrker samt egen dusjarm for kvinners intimhygiene, skånsom tørkefunksjon, elektrisk luftavsug for fjerning av sjenerende lukt og integrert LED-belysning for behagelig nattlys, forklarer hun. Som en prikk over i-en har toppmodellen fjernkontroll for individuelle personinnstillinger.

– Her er det bare å prøve seg frem og stille inn det som passer hvert familiemedlem best, foreslår Sydhagen.

Geberits toppmodell i dusjtoalettsegmentet har en rekke smarte funksjoner. En av dem er orienteringslys som lyser opp i mørket.
Geberits toppmodell har en rekke smarte funksjoner. En av dem er orienteringslys som lyser opp i mørket.

Hygienisk og forfriskende
Dusjtoalettene er et viktig tilskudd til bedre toaletthygiene. – Å skylle seg med rent vann er mye mer hygienisk enn å bruke papir og kluter, det er mer miljøvennlig og gir en forfriskende følelse, sier hun.

Den enkleste modellen er et elektrisk toalettsete med dusjfunksjon, og passer for de som vil oppgradere toalettet uten alt for stort innhugg i lommeboken. Man kan dermed integrere dusjtoalettets funksjoner i det eksisterende toalettet, eller kjøpe et nytt, hypermoderne toalett hvor alt er integrert.

– Et sete koster fra 5.695,- kroner, mens toppmodellen med flere smarte funksjoner ligger på omkring 35.000,- kroner, sier Sydhagen, som er klar på en ting: – Folk som har prøvd et dusjtoalett blir som regel hektet!