Mange muligheter på boligjakt


I Ålesund og omegn er det høy byggeaktivitet for tiden. En lang rekke bolig- og hytteprosjekter pågår, og til Boligmesse kommer både utbyggere/produsenter og tomteutviklere. Les litt om de ulike aktørene og deres prosjekter, og få mer informasjon i Sparebanken Møre Arena siste helgen i oktober.

Møre Hus

Møre Hus startet opp i 1997, har elleve ansatte og holder til på Vatneeidet. De prosjekterer, bygger og selger alt fra storslåtte villaer til attraktive leiligheter. – Vi er både Systemhus-forhandler og jobber med egne leilighetsprosjekter. Vår arkitekt kundetilpasser boliger, forteller Jan-Magnus Knudsen, daglig leder i Møre Hus. De jobber nå med flere prosjekter: – Jensvika ligger ved Digerneset, midt i Ålesund kommune. Totalt 70 boenheter består av eneboliger og leiligheter når prosjektet er ferdigstilt. – Storbakken ligger i Skodje sentrum og innbefatter 65 boenheter. 2. byggetrinn lanseres på Boligmesse. Feltet består av ulike leiligheter, 2-/4-mannsboliger og eneboliger i rekke. Eidsvikstranda ligger ved Grytafjorden: 6 leiligheter i moderne 2-mannsboliger. Leiligheter kan reserveres
på Boligmesse. Rødsethagen er et prosjekt med moderne og tidsriktige eneboliger, sentralt plassert i Fremmerholen v/Moa i Ålesund kommune. Urbant, men landlig. Nærhet til alt.

VestlandsHus/Nordfjord Hus

Nordfjord Hus ble etablert i 2018, og startet som forhandler av VestlandsHus i Møre-regionen nå i 2022. De bygger hus og hytter og jobber med feltutvikling i Nordfjord og på Sunnmøre. Nordfjord Hus har kontor i Stryn og Ålesund. Deres søsterselskap heter Nordfjord Laft. De er også med på Boligmesse med egen stand hvor de vil presentere et stort pågående hytteprosjekt.
– Sammen med VestlandsHus, vil vi vise både hus- og hyttemodeller fra VestlandsHus, men også hva vi står for og kan tilby potensielle kunder, sier Therese Lunde Solberg, daglig leder. For tiden jobber Nordfjord Hus med flere prosjekter. På Boligmesse vil de presentere en unik hytte i det populære hyttefeltet Hydla i Stryn. Her er det gjennomgående høy standard, spesialdesignede møbler og kjøkken fra Feel Free, møbler fra Slettvoll Møbler, opparbeidet uteområde og unike detaljer. Den kommer snart for salg!

MERK

MERK er en utbygger av hus og hytter i Ålesund og omegn. Firmaet ble startet i 2008, og er et privateid selskap. De bygger nye boliger i Ålesund og omegn – og hytter i Stordal, på Strandafjellet og på Fjellsætra. – Vi utfører hele prosessen fra tomtekjøp til utvikling av prosjekt, salg av boliger på tomten og bygging av disse.
Alt frem til kunden kan sette nøkkelen i døra, forteller Ingunn Sulebak Haugen, daglig leder.
– Prosjekt Skoghaug sentralt i Spjelkavika er akkurat lagt ut for salg: Her bygges tre energieffektive tomannsboliger, med god standard!
– Prosjekt Ladelia på Fjellsætra: Tolv fritidsleiligheter med boligstandard og ski-in ski-out rett ved Sunnmørsalpane skiarena. Inkludert er blant annet balansert ventilasjon, lavt energiforbruk og carport. Det første bygget med fire leiligheter er ferdig. Nå planlegges oppstart på neste bygg. Begge prosjektene er nøkkelferdige, og betaling skjer ved overtakelse.

Norgeshus Din Bolig

Norgeshus Din Bolig har drevet med utvikling av flermannsboliger på Sunnmøre i 25 år. Med hovedkontor i Ørsta og avdeling på Eidsnes i Sula, jobber de for tiden med prosjekter i Ålesund, Ørsta og Volda. – Vi har vært med på Boligmesse i 20 år, og presentert nye og pågående prosjekt og etablert dialog med mange nye kunder, forteller Roar Eiken, daglig leder i bedriften.
– Prosjektet Spjelkavik Øst, som ble lansert på fjorårets messe, er godt i gang. Prosjektet består av boliger for unge, eldre, enslige, par og småbarnsfamilier og har store utearealer, lekeplasser og flotte turmuligheter. Barnehage og skoler ligger like ved. – Interessen har vært så stor at vi straks går i gang med andre byggetrinn – de første boligene står klare til sommeren, sier Roar.
– På Åsegardane har mange allerede flyttet inn og området begynner virkelig å ta form. – Det unike er at vi har valgt å levere mange av boligene med takterrasse – med en fantastisk utsikt mot fjorden og Sunnmørsalpane, avslutter Roar.

NB Bolig/Nordbohus

NB Bolig forhandler eneboliger fra Nordbohus hvor kunden har egen tomt. – Men vi har også egne mindre prosjekter med 2 og 4-mannsboliger og et bra utvalg hytter, forteller daglig leder, prosjektutvikler og selger Bjarte Rørvik. Med kontor i Ålesund sentrum, jobber Bjarte sammen med bygge- og driftsleder Egor
Rørvik. Deres nedslagsfelt er Ålesund, Haram, Giske, Sykkylven, Vestnes, Rauma, Fjord og Stordal. Nordbohus Volda vil også være tilstede, og de jobber i Volda, Ørsta, Ulsteinvik, Hareid og Herøy. Nordbohus priser sine boliger som komplett levert, ikke som byggesett. De har fokus på miljø og har tilpasset huskatalogen
til nettbasert versjon for å spare miljøet for papiravfall. På nettsiden deres, kan man velge et hus man liker, gjøre eventuelle endringer etter egen smak og få frem prisen på endringene fortløpende. Denne løsningen er unik og gir mye bedre oversikt over hva det faktisk vil koste å bygge huset.

Nordfjord Laft

Nordfjord Laft ble etablert i 2020 og leverer high-end nøkkelferdige hytter skreddersydd etter kundens behov. – Vi har hovedkontor i Stryn og deler det med vårt søsterselskap Nordfjord Hus, som driver med hus- og hyttebygging samt tomteutvikling, forteller Håvard Maurset, daglig leder i Nordfjord Laft. Nedslagsfeltet for Nordfjord Laft er Nordfjord og Sunnmøre. Bedriften har agentur på LHM-hytter.
– Prosjekt Blådalslia består av åtte unike og eksklusive Chalet-leiligheter på Strandafjellet. Perfekt for skientusiaster som vil bo godt på solsiden av Strandafjellet, med ski-in-ski-out rett ved gondolen. Arkitektkompaniet har designet leilighetene.
– En Custommade LHM-hytte i Blådalslia på Strandafjellet kommer for salg. Hytta er på ca. 400 m2 og inneholder bl.a. syv soverom, innebygd garasje, vinrom og konferanserom, fire bad og sauna. Beliggenheten er fantastisk med ski-in-ski-out.

Tinde hytter

Tinde Hytter er en av landets ledende hytteleverandører med erfaring gjennom 40 år. – Vår spesialitet er nøkkelferdige hytter, men egeninnsats er mulig, forteller Odd-Rune Flo som er daglig leder.
– Vi bygger hytter på Nordvestlandet, Trøndelag, Øst- og Sørlandet og til sammen utgjør bedriften hele 200 årsverk. Fra egne kontorer i Stryn og Ålesund, har Tinde prosjekter i blant annet Stranda, Stordalen, Stryn, Grotli, Hornindal, Bjorli, Herøy og Sogn. Prospekt for disse feltene blir presentert på Boligmesse. Odd-Rune forteller at de har lansert et spennende prosjekt med en skikkelig storhytte
på Strandafjellet. – Og så bygger vi selvsagt også hytter på kundens egen tomt, understreker han. Hos Tinde skreddersyr de hytter etter kundens ønsker, behov og budsjett. – Vi tilbyr tegning og beregning av kundens prosjekt, helt uten kostnader eller forpliktelse, sier Odd-Rune. Til tross for urolige tider, har mange en hyttedrøm, og det er lov å planlegge både på kort og lang sikt.

Mostein

Mostein har hele 27 års erfaring innen boligutvikling. De fem ansatte holder til ved Moa kjøpesenter. – Vi kjøper tomter, får tegnet hus, 4-mannsboliger og blokker og bygger nøkkelferdige kvalitetshus, sier Steinar Lausund, daglig leder i Mostein og fortsetter: I tillegg til privatboliger, jobber vi med utvikling av næringsbygg.
Prosjektet Eikenosvågen vil bli presentert på Boligmesse. Eikenosvågen ligger i et barnevennlig og rolig område med kort vei til barnehager, skoler og butikker. En stor og innholdsrik lekeplass vil, i samarbeid med Ålesund kommune, etableres i forbindelse med prosjektet, i tillegg til flere mindre lekeplasser i området. Boligenhetene i prosjektet vil ha en høy standard med blant annet eikeplank, kjøkken fra HTH og 60 x 60 cm fliser på baderom. Mostein har allerede bygd prosjekter i dette området, og har erfart at det er et sosialt og fint beliggende område.

Ørsta Byggservice/BoligPartner

Ørsta Byggservice representerer BP Gruppen og forhandler skreddersydde hus, flermannsboliger og fritidsboliger fra BoligPartner i regionen. Bedriften ble opprettet for tjue år siden, holder til i Ørsta og har tre ansatte. – Vi har for tiden tre spennende prosjekter som vi presenterer på Boligmesse. Alle våre prosjekter er eksklusive med høy standard og god plassering, samt nøye gjennomtenkt arkitektur, forteller Elisabeth Haugen Brune som er daglig leder.
– Hauegjerdet: Vertikaldelte 2-mannsboliger på 124 m2. Unik og svært sentral tomt i byggefelt nær Ørsta Sentrum.
– Skeide: Fire kjedede eneboliger med carport og sportsbod på Skeide i Ulsteinvik. Hus 1 mot nord er solgt. Eksklusive boliger med høy standard, fin utsikt og arkitektur. BOA 157 m2 (bruksareal 178 m2).
– Bjorli: Et stort tomteområde med byggeklausul for BoligPartner.

Lampholmen

Lampholmen er en totalentreprenør som utvikler og bygger boligog hytteprosjekter i hele landet. Satsningsområdet er Sunnmøre for boligprosjekt og Bjorli, Stranda og Stordal for hytteprosjekter. Både arkitekt, utvikler, selger, prosjektleder, tømrer og byggeleder utgjør staben på de totalt syv ansatte som holder til i Ålesund. – Vi har 22 års erfaring, og har siden oppstarten bygd mer enn 600 hjem i Ålesund og omegn, sier markedssjef Mads Tollås Nation.
På messen vil Lampholmen vise flere av sine prosjekter som er under bygging – som tre herskapelige villaer på Nørve og 22 småhytter på Bjorli. – Vi kaller dem HYT, alt du trenger, bare mindre, utdyper Mads. 16 av 22 hytter er solgt siden fellesferien, og vi satser på at de siste seks leilighetene er solgt før nyttår, avslutter han.

 

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto – hovedbilde: Møre Hus