Lanserer unik søppelbøtte på Boligmesse


Med søppelbøtten Frank vil ekteparet Sissel Albertsen og Maurizio Lucia gjøre hverdagen vår litt enklere, renere og mer miljøvennlig.

Tekst: Ida Save
Foto: Komprimo

– Den fungerer som en helt vanlig søppelbøtte til å begynne med, men når den er full kan du trykke den ned slik at avfallet komprimeres. Plast og restavfall komprimeres faktisk opp mot hele 70 prosent. Søppelbøtten blir stående komprimert til neste gang du trenger å kaste noe. Når du da åpner lokket hever den seg opp til normal størrelse og gir deg plass til å kaste mer, forklarer Sissel Albertsen.

Dermed blir det færre turer ut med søpla, du bruker færre søppelposer og søppeldunken ute fylles ikke like fort opp.

Utviklet over fire år

Albertsen forteller at ideen kom til henne og mannen da de selv sto inne og trampet på søpla for å slippe å ta den med ut.

– Da gikk det opp for oss at dette faktisk er en vanlig problemstilling i ganske mange husstander. Vi koblet inn et renovasjonsselskap for undersøke ytterligere, og da fant vi at dette til og med kan være en god løsning for renovasjonsselskapene. Om folk tar dette i bruk, kan de endre hentefrekvensen, noe som igjen gir mindre støy og utslipp fra tungtransport og dermed er positivt sett i et miljøperspektiv. Som privatperson kan man gå ned på størrelsen på søppeldunken ute og spare flere hundrelapper i året i renovasjonsavgift.

Søppelbøtta kom først på markedet nå i høst, men ekteparet Albertsen/Lucia har jobbet med ideen helt siden januar 2014.

– Det har vært en lang prosess, men vi har hatt troen hele veien fordi vi ser at det er et marked for produktet vårt. All testingen har gjort at vi nå har kommet fram til et gjennomtenkt produkt vi ser fungerer optimalt.

Sissel Albertsen og Maurizio Lucia har brukt over fire år på å utvikle den unike søppelbøtten.

Henvendelser fra utlandet

Søppelbøtta Frank skal under Boligmesse i Trondheim 16.-18. november vises fram for første gang. Hittil er 5.000 enheter forhåndsolgt i Norge, og Albertsen og mannen har begynt innsalget mot butikker rundt om i Trøndelag. De har allerede fått innpass i Obs Bygg Trøndelag, som blir en av de første butikkene som tar inn søppelbøttene. Nå står resten av verden for tur.

– Mannen min er fra Italia, og jobber nå mot utlandet. Ved siden av hans hjemland får vi også henvendelser fra alt fra Sverige til Ukraina og Costa Rica. Vi har sendt inn en europeisk patentsøknad, så det er en veldig spennende periode vi er inne i nå. I første omgang satser vi hovedsakelig på det norske markedet, men hvem vet hvor veien fører oss videre?