Lær hvordan du bruker mikrosement


Dekorhuset opplever stadig større etterspørsel etter mikrosement, og på Boligmesse kan du nå lære mer om dette smarte produktet. 

Tekst: Ida Save
Foto: Renate Madsen

– Mikrosement er rett og slett naturgummi blandet med sement. Dette er et over 70 år gammelt produkt, som først er tatt ordentlig i bruk de siste 10-11 årene, forteller Rune Haraldsen hos Dekorhuset. 

Mikrosement har mange av de samme fordelene som flis, men er mer fleksibel og svært slitesterkt, så det knekker ikke like fort opp. Trykkstyrken er opptil tre ganger så høy som på avrettingsmasse. 

– Det er også enkelt å vedlikeholde og rengjøre. I tillegg er det miljøvennlig, og du får det i 3.200 ulike farger, og mange ulike strukturer. Det er rett og slett flis på boks, sier Haraldsen. 

Minikurs på Boligmesse

På Boligmesse på Hellerudsletta 28. februar – 1. mars, vil Dekorhuset demonstrere bruk av mikrosement, og de holder to minikurs både lørdag og søndag, klokken 12.30 og 14.30. 

– Ta turen innom vår stand, så får du den hjelpen du trenger. Dersom du ønsker direkte svar på noe du har hjemme, for eksempel prisvurdering, ta gjerne et bilde som du tar med på messen, tipser Haraldsen. 

Mange bruksområder

Mikrosement gir et unikt uttrykk uten synlige fuger og overganger, og produktet kan brukes på de aller fleste overflater. 

Ifølge Haraldsen er det mest populært på bad, enten på våtromsplater, membran eller eldre fliser. 

– Men mikrosement kan brukes i alle rom, både på vegger, tak, gulv, benkeplater, fasader og interiør, både innvendig og utvendig. Jeg vet også om en som la det på bilen sin, og selv det funket fint! Med det brede spekteret av farger får du uendelig med muligheter for ulike finisher, sier Haraldsen.

Enkelt å fornye badet

Haraldsen er sikker på at produktet er kommet for å bli, og tror til og med at mikrosement vil kunne ta over deler av flisemarkedet. 

– Så lenge du er litt handy kan du fint legge mikrosement selv. Nå har det også kommet en vannavstøtende utgave som gir full garanti i dusjsonen. Da kan du legge mikrosement utenpå baderomsflisene. Mange har bad som er 10-15 år gamle der badet fortsatt kan holde i 10 år til, men så er man lei flisene. Da kan du legge mikrosement utenpå de gamle flisene og få et nytt bad for 70-80 tusen i stedet for flere hundre tusen.

Slik bruker du mikrosement

  1. Primer: Overflaten primes i et lag for å oppnå god vedheft. Primer rulles på med malerull.
  2. Base: Base påføres i to lag med stålbrett, puss og gjør rent for støv mellom lagene.
  3. Mikrosement: Mikrosement fin eller medium i ønsket farge påføres i to lag med stålbrett, puss og gjør rent for støv mellom lagene. Endelig mønster bestemmes av bevegelse og tyngde som legges i brettet ved påføring.
  4. Porefyller: Når mikrosementen er tørr jobbes porefyller inn med svamp eller rull for å mette mikrosementen helt.
  5. Lakk: Når porefyller er helt tørr lakkeres over aten med egnet lakk og lakk-rull for å få en vaskbar over ate og ekstra beskyttelse på utsatte områder.