Nyheter

Flere bruker husvogn som helårsbolig


På grunn av et tøft boligmarked, ser stadig flere verdien i å bruke husvognen som helårsbolig.

Tekst: Ida Save
Foto: Husvogn

 

Det forteller daglig leder i Husvogn AS, Hege Hovde Husby.

– Vi startet med import av husvogner fra Polen i 2016, og får mange spørsmål om husvognene kan brukes som helårsbolig. Mange opplever boligmarkedet som tøft, spesielt om man er alene, og da blir dette et smart og svært rimelig alternativ så lenge du har en tomt å sette husvognen på, sier Husby.

God bostandard på husvognene 

Standarden på husvognene er tilnærmet lik et vanlig hus.

– Den standarden vi leverer er forholdsvis ny. Husvognene våre er isolert med noe som tilsvarer Glava, og har bostandard med både strøm, vann og kloakk. Du får også alle hvitevarer som i et vanlig hus.

Husby understreker at man må sende inn en vanlig boligsøknad dersom man skal bruke husvognen som en helårsbolig, og at de gjennom sin egen takstmann er behjelpelige med å få på plass papirene som trengs.

Husvognene kan kobles sammen

Kundegruppen er svært bred, alt fra unge førstegangskjøpere som ikke kommer inn på boligmarkedet, til eldre som ønsker noe mindre og mer letthåndterlig. Utvalget av hus er også stort.

– Vi leverer alt fra bitte små hus opp til makslengden på 14 meter. Bredden er 3,85 meter, men du kan også sette sammen flere hus slik at du får en større enhet.

Det er altså veldig mange fordeler med å kjøpe minihus på hjul, og du kan også tilpasse ting etter dine behov. Det er ikke rart flere og flere får øynene opp for husvognen som helårsbolig!