Helt kokos!


Nå kan du være «klin kokos» – eller «helt korka» – og bruke kokosnøtt eller kork som et dekorelement på veggen. Gründerne Ingvar Hagen og Bente Sundt Hansen presenterer nyheten WALL-IT på Boligmessen på Telenor Arena 16. – 18. september.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Jacob Sundt Hansen, Bente Sundt Hansen og Chris Borowiak

Ingvar og Bente satser 100% på sin gründerbedrift WALL-IT, og tilbyr kokosvegger og andre bærekraftige materialer innen dekorvegger.

Inspirert i Kuala Lumpur
Gründerne så kokosveggene for første gang under et besøk i Kuala Lumpur. – Vi ble begge øyeblikkelig fascinert. Dette var noe helt nytt, og lignet ikke noe vi hadde sett i Norge, forteller Bente. Ballen begynte å rulle, og paret så mulighetene i å kombinere det fine, eksklusive asiatiske uttrykket med skandinavisk, rent design.  Konseptet WALL-IT er nå en realitet.

WALL-IT er laget av kun naturlige materialer, er bærekraftige og miljøvennlige, gir bedre akustikk i rommet, og er holdbare med et spennende design. Bente og Ingvar tilbyr vegger av kokos, kork og sukkerrør, og alt er biprodukter.

“Hver bit – en etter en – blir limt for hånd, så dette er håndverksmessig og levende sluttprodukt.”

– Kokosnøttskallet som før har vært avfall, brukes nå til veggdekor, sier Bente, som også er opptatt av at bedriften som produserer kokosveggene er en vernet bedrift med over 1000 ansatte. – Hver bit – en etter en – blir limt for hånd, så dette er håndverksmessig og levende sluttprodukt, sier hun.

Starter med bedriftsmarkedet
Bedriftsmarkedet med aktører i hotell- og restaurantbransjen er spesielt interessante nå i startfasen.  – Tilstedeværelse i offentlige rom er et perfekt utstillingsvindu for oss når vi går ut på privatmarkedet, sier han.

Arkitekter og interiørkonsulenter er nytenkende trendsettere, og Ingvar og Bente håper de vil få viktige samarbeidspartnere i denne bransjen i tiden fremover.

I sommer monterte Ingvar et moodboard av kork hos et reklamebyrå.
I sommer monterte Ingvar et moodboard av kork hos et reklamebyrå.

I sommer monterte Ingvar et moodboard av kork hos et reklamebyrå. – Kork er et fantastisk bærekraftig naturmateriale. Treets evne til å ta opp CO2 økes hele 5 ganger ved å fjerne barken, forteller Bente.

Lanserer på messen
Ingvar og Bente gleder seg til å lansere produktene sine på Boligmessen på Telenor Arena. De har tidligere besøkt messen, og vet dette er en ypperlig arena for å knytte kontakt med fremtidige samarbeidspartnere og kunder.

– Det skulle ikke forundre meg om Ingvar klarer å få et fjerde «grønt» produkt klart til messen, sier Bente lurt uten å røpe mer.

Gründerne har kokosvegger i trappeoppgangen hjemme.
Walk the talk: Gründerne har kokosvegger i trappeoppgangen hjemme.

Bente og Ingvar har WALL-IT i kokos i hele trappeoppgangen hjemme. – Vår bolig fungerer som et levende showroom nå i oppstartsfasen, ler de avslutningsvis.