Hageliv – sommer som vinter


Høsten er perfekt for å planlegge neste års sommerhage. Da har du god tid til å vurdere både beplantning, hagemøbler og oppbevaringsløsninger. Kanskje du til og med drømmer om et drivhus? Aller først skal vi imidlertid pynte til jul – også utendørs. Start forberedelser til både jul og neste sommer hos Hageland Bygnes på Boligmesse.

Det går fort mot jul, og vi gleder oss til å skape en lun atmosfære både inne og ute. Ved hjelp av vintergrønne småtrær, ledlys, kranser, krukker, kurver og lykter i forskjellige materialer, blir både inngangspartiet og utsikt mot hage/balkong et vakkert blikkfang. Hos Hageland Bygnes på Boligmesse finner du et bredt utvalg av både planter og julepynt til utendørsbruk.

Et hyggelig inngangsparti ønsker gjestene velkommen. Lys opp mørketiden og skap en lun stemning også utendørs.

Er du på jakt etter det perfekte juletreet innendørs – som ikke drysser barnåler og som monteres på 1-2-3? Da kan et kunstig juletre være tingen for deg. På messen finner du et godt utvalg kunstige juletrær, slik at du kan velge akkurat den fargetonen, størrelsen og fasongen som passer inn hos deg.

Drivhus hele året

Et drivhus eller veksthus står høyt på ønskelisten hos mange. Dersom huset er bredt nok, blir det plass til både planter og sittegruppe. Selv om drivhuset ikke er isolert, vil en vifteovn gi deg en liten lunk vinterstid – om du er så heldig å bo i det milde klimaet i Sørvest-Norge. Da kan du forlenge hagesesongen, og både blomster, oliventre, eucalyptus og fiken kan overvintre i det frostfrie drivhuset.

Drivhus/veksthus forlenger sommersesongen og er egnet for overvintring av temperatursensitive planter/trær.

Planlegg oppbevaring

Praktisk oppbevaring trenger planlegging. Har du behov for en redskapsbod eller en ekstra putekasse? Da er tiden inne for å kartlegge hva du har, eller skal anskaffe deg til våren.

En putekasse av god kvalitet ivaretar både puter, pledd og duker for utendørsbruk gjennom sommeren.

Lag en liste over redskap og husk å beregne volum nok i putekassen, spesielt om du skal kjøpe nye hagemøbler med tilhørende puter.

Få orden på tingene dine med en frittstående redskapsbod og plasser den akkurat der du trenger den.

Legg turen innom Hageland under Boligmesse for inspirasjon og gode råd. Det blir også flere gode tilbud denne helgen.

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Hageland