Fire år etter og like fornøyde


Før var det fukt i alle vegger i kjelleren, nå er de helt tørre. Familien Sæthre/Ertunc installerte en teknisk løsning der elektriske impulser hindrer vann i å trenge inn i huset.

Huset til Connie Sæthre og Bulent Ertunc i Rælingen ligger i en fjellskråning hvor regn- og grunnvann renner rett mot kjellermuren. Det meste av vannet ble ledet bort via dreneringssystemet som man antok var i orden, men det var langt fra tilstrekkelig. Målt fuktighet var altfor høy til at leiligheten i kjelleren kunne innredes og leies ut som planlagt.

Tørt med elektriske impulser
Paret vurderte først en omfattende og kostbar drenering, men på Boligmessen fikk de høre om metoden Active Dry Tech som ved elektriske impulser ville fordrive og hindre vannet i å trenge inn.

– For å være helt ærlig var vi litt skeptiske til å installere denne ordningen. Det virket litt for godt til å være sant, sier paret.

Paret tegnet en avtale som innebar at fuktfjerningssystemet måtte gi resultater innen en viss tid, ellers behøvde de ikke å betale. – Garantien gjorde det enklere for oss å våge å teste systemet, forteller de.

” Nå, fire år senere, er veggene fortsatt tørre, og det er ingen tegn til fukt eller kjellerlukt”.

Merket raskt endring
På installasjonstidspunktet viste målingene ekstremt høyt fuktnivå i veggene.

– Kort tid etter installasjonen av Active Dry Tech-systemet merket vi stor endring, forteller paret. Kjeller- og fuktlukten forsvant, og veggene var helt tørre. 3-4 uker etter installasjonen viste kontrollmålingene at vegger, som tidligere hadde hatt svært høy fuktverdi, nå lå godt innenfor godkjent verdi.

– Nå, fire år senere, er veggene fortsatt tørre og det er ingen tegn til fukt eller kjellerlukt, sier de.

Slapp riving og ødelagt hage
Paret er glade for at de slapp å drenere på nytt. Slik slapp de riving og gjenoppbygging av terrassen, samt omfattende ødeleggelse av hagen med trafikk av anleggsmaskiner.

– Vi sparte nærmere 120.000 kroner ved å bruke Active Dry Tech i stedet for tradisjonell drenering, og besparelsen brukte vi i utleieleiligheten i kjelleren. For oss, som var i etableringsfasen, har muligheten for å leie ut kjellerleiligheten tilført oss en kjærkommen ekstrainntekt, og vi er trygge på at leietakeren bor i et sunt og trygt bomiljø uten sopp og mugg, avslutter paret.