Fant mikroplast i blodet


En studie publisert i tidsskriftet Nature i 2023 viste at mikroplast kan finnes i blodet til mennesker over hele verden. Forskerne fant mikroplast i blodet til 80 % av de 229 testede deltakerne.

På Boligmesse i Storhall Karmøy kan du møte 80 utstillere, og en av dem er Jærfjøla.

En av de vanligste måtene å utsette seg for mikroplast er å bruke plastskjærefjøler. Når vi skjærer mat på plastskjærefjøler, kan mikroplast fra skjærefjølene komme over på maten.

I årevis har skjærefjøler og arbeidsredskaper i plast vært faste følgesvenner på kjøkkenet, fra matlagingen hjemme til restaurantkjøkken og fiskebåter på det åpne hav. Det har imidlertid vært mindre kjent at denne praksisen også fører til produksjon av mikroplastpartikler som ender opp i maten vår og, overraskende nok, i vårt eget blod og til og med i morsmelk.

De fleste av oss er uvitende om at hver gang vi bruker dem, genererer vi mikroplastpartikler som blir værende i miljøet og i oss selv. Til og med grundig oppvask i oppvaskmaskinen eller steamer kan ikke forhindre mikroplastutslipp fullstendig.

Så hva er løsningen?

I 2011 ble det imidlertid funnet en banebrytende løsning for å håndtere denne utfordringen. Accoya heltre materialer ble introdusert, og de har vist seg å være en effektiv måte å unngå mikroplastforurensning samtidig som man skaper et trygt og hygienisk miljø for matlaging.

Accoya heltre er unikt, da det er helt fritt for skadelige limstoffer og kjemikalier. Dette gjør det til et ideelt valg for å lage skjærefjøler og andre kjøkkenredskaper. Når du bruker Accoya-fjøler, kan du være sikker på at du unngår potensiell eksponering for skadelige stoffer som kan lekke ut fra plastprodukter.

Kan den vaskes i oppvaskmaskinen?

En annen fordel med Accoya heltre er at det er svært enkelt å rengjøre. Du kan trygt vaske det i oppvaskmaskinen eller steamer uten bekymringer om skader eller nedbrytning av materialet. Dette gjør det til et ideelt valg for både hjemmekokker og profesjonelle kokker i Horeca-bransjen.

Jærfjøla har en lidenskap for å tilby trygge og pålitelige spise-, serverings- og skjærefjøler til både Horeca-industrien og kjøkken overalt. Med vårt utvalg av Accoya heltre produkter, kan du være sikker på at du tar et skritt mot en mer bærekraftig og helsevennlig måte å lage mat på.

Møt de på stand G-12 i Storhall Karmøy 10.-12. november!