Ekspert på hvitevarer


Den danske hvitevarekjeden Skousen lover gode kupp på hvitevarer under årets Boligmesse i Fredrikstad.

Tekst: Ida Save
Foto: Skousen

Skousen var den første store leverandøren av hvitevarer i Danmark, og fylte i fjor 60 år. I 2015 utvidet de også til Norge, og i dag finnes det 26 butikker rundt om i landet.

– Vi spesialiserer oss på hvitevarer, og konseptet går ut på å matche laveste nettpris, så vi konkurrerer derfor med både nettbutikker og fysiske butikker, forteller Kristoffer Osflaten fra Skousen Sarpsborg.

Alle butikkene i Norge er franchiseeide, noe som gjør den lokale forankringen svært god.

– Vi er ikke så styrt fra et hovedkontor som mange andre, noe som gjør det enklere å være lokale kjøpmenn kundene føler en tilhørighet til. Vi har blant annet faste avtaler med flere lokale idrettslag der vi donerer hvitevarer og andre småting de kan bruke til loddpremier eller annen inntjening, og tilbake får vi muligheten til å vise oss fram, forklarer Osflaten.

Dobbelt så stor stand

Til messen i Fredrikstad samarbeider Skousen i Sarpsborg, Fredrikstad og Moss om en flott stand.

– Vi hadde en veldig fin opplevelse på fjorårets Boligmesse, så i år skal vi ha en dobbelt så stor stand, forteller Osflaten.

Han lover gode muligheter for å gjøre et skikkelig hvitevarekupp.

– Vi som jobber i Skousen har mange års erfaring med hvitevarer, så vi vil også være behjelpelige med å svare på de fleste spørsmål.

Integrert ventilator

Osflaten forteller at de til messen tar med seg et utvalg hvitevarer som gjenspeiler vareutvalget i butikken.

– Noe av det nyeste vi har med oss, er en platetopp med integrert ventilator i midten av platetoppen. Vi tar også med en ventilator som er motorstyrt og kommer opp av benken. Dette er noe av det nye, kule vi ser innen hvitevarer på kjøkken. Fordelen, foruten at det er stilig, er at det gir bedre sikt inn på kjøkkenet enn om man har ventilatoren hengende over platetoppen.