Eier du Trøndelags verste energisluk?


XL Bygg Gunnar T. Strøm, Byggmester Binde, Binde Framtid og Kjølen og Nydal Bygg skal kåre Trøndelags verste energisluk. På messe i Steinkjer 29.-31. mars inviterer de publikum til å stemme på tre utvalgte finalister.

Tekst: Ida Save
Foto: Shutterstock

– Mange hus bygd før 1990 er store energisluk fordi de ikke har vært gjort noe med siden byggeåret. Disse boligene er gjerne dårlig isolert og utette, og da blir strømregninga fort høy, noe mange sikkert kjente på i vinter da det var både kaldt og strømmen var dyr, sier energirådgiver Magnus Vågen i Binde Framtid.

Sammen med representanter fra XL Bygg Gunnar T. Strøm, Byggmester Binde og Kjølen og Nydal Bygg skal han nå kåre Trøndelags verste energisluk.

– Vinneren får gratis energirådgivning som inkluderer kartlegging av boligen med tanke på energibehov, og en tiltaksplan som gir støtte fra Enova ved oppgradering. Dette kan fort bli over 100.000 kroner. Vinneren får også 100.000 kroner avslag på prisen dersom man bestemmer seg for å gå i gang med en oppgradering utført av enten Byggmester Binde eller Kjølen og Nydal Bygg, forteller Roy Danielsen i XL Bygg Gunnar T. Strøm i Trondheim.

For å melde seg på konkurransen må man ta et bilde av boligen og skrive en tekst om boligens tilstand og hvorfor man ønsker å vinne. Søknaden registreres på http://bit.ly/XLBygg.

– Påmeldingen er åpen fram til 25. mars. Deretter besøker en jury de aktuelle boligene og velger ut tre finalister som blir presentert på messen i Steinkjerhallen, forklarer Danielsen.

Der kan alle besøkende være med på å stemme fram den de mener skal vinne, og hvem som til slutt stikker av med seieren og kan kalle huset sitt «Trøndelags verste energisluk» annonseres søndag klokken 16.30 fra scenen.