Disse kjøkkentrendene gjelder nå


Naturmaterialer, ton-i-ton og spennende kjøkkengadgets er blant de heteste kjøkkentrendene i år. Alta Kjøkken og Interiør hjelper deg å finne frem i jungelen av muligheter.

– Vi er i dag Finnmarks største kjøkkenbutikk, og bidrar også med fargerike og kreative løsninger på bad, vaskerom og garderober, forteller kjøkkenkonsulent Sanna Kivijervi.

Alta Kjøkken og Interiør leverer kjøkken fra Drømmekjøkkenet, Nordsjøkjøkken og Sigdal, og på helgens messe i Finnmarkshallen tar de med seg en container fra sistnevnte.

– Denne inneholder fronter, benkeplater, farger og annen inspirasjon. De besøkende får se det store utvalget farger Sigdal fører, det blir mulig å kjenne på ulike materialer, og ikke minst starte prosessen med nytt kjøkken om man ønsker det. Vi håper også å få med oss noen overraskelser, sier Kivijervi.

Naturmaterialer

Kjøkkenkonsulenten forteller at trenden med naturmaterialer nå for alvor har inntatt norske hjem.

– Spesielt i Norge og Norden ligger naturen nært oss, og en viktig del av kulturen vår er skog og fjell. Derfor er det ikke bare fronter i heltre som er trendy, vi vil også være nær andre elementer som naturstein, granitt, marmor og betong.

De mest populære fargene

Fargene går i ton-i-ton, med små nyanseforskjeller og gjerne naturnære farger.

– Sigdal ha blant annet valgt ut ti farger som for tiden øker i popularitet og som følger de ledende designtrendene. Skalaen har en naturnær, jordfarget og pudderinspirert tone. Alle disse fargene passer godt sammen med forskjellige typer naturstein og tre, som sammen kan skape en naturnær atmosfære på kjøkkenet ditt.

Teknologiske løsninger

Ifølge Kivijervi er prikken over i-en på det moderne kjøkken noe mange ikke er så godt kjent med, nemlig kjøkkengadgets.

– Hjemmets teknologiske senter er ikke lenger i stuen, men har flyttet seg inn på kjøkkenet. Vi ser en stor økning i kunder som ønsker benkeventilasjon, enten integrert i induksjonsplaten eller
i bakkant. Kokende vann fra kranen, isvann, kullsyrevann og isbiter, vakuumpakker, sous vide og mange andre teknologiske finesser på hvitevarer blir også stadig mer vanlig. Ellers har mange hvitevarer Wi-Fi-løsninger som kan hjelpe deg med matlaging og handleliste, og du kan legge til stikkontakter du kan flippe opp, og skuffer med integrerte USB-ladere.

Med de mange trendene, kan det være lett å gå seg vill. Kivijervis viktigste tips er derfor å finne sin egen stil.

– Det hele starter som regel med at man forelsker seg i en front, en kjøkkenstil eller en farge. Men et kjøkken er så mye mer enn det. Kjøkkenet skal også være praktisk og passe til ditt liv og dine behov. Kom innom oss på messen, så hjelper vi deg å finne ut hva som passer akkurat deg.