Design ditt unike gjerde


Ønsker du å skille deg ut fra naboen, og skape et unikt design til uterommet ditt? Da bør du stikke innom Forefence på Boligmessen i Telenor Arena.   

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Forefence

Gründerne Ylva og Bård Meltvedt utviklet Forfence sammen, og lanserte produktene i Norge i 2012.  – Forefence er eksklusive og norskproduserte gjerder, rekkverk, gelendre, levegger og porter i miljøbevisste materialer, sier de.

I dag leverer ekteparet gjerder og andre uteromsprodukter til hele Norge, og har internasjonale ambisjoner. Forefence er et modulsystem for gjerder og annet til innredning av uterommet, hvor det er lagt stor vekt på et stilfullt design som kan kombineres i utallige varianter.

Kundene liker fleksibiliteten
Alt innenfor stolperammene kan designes ut fra kundens behov. – Kundene har mange gode ideer, og velger utallige variasjoner at fronter som frostet glass, kompositt (resirkulert plast og tremasse), seilduk, treverk, trelister eller stållister, forklarer Ylva.

Levegger i design Soul med Termoask, frostet og klart glass.
Levegger i design Soul med Termoask, frostet og klart glass.

– Vi designer fleksible kombinasjoner som enten åpner opp for lys eller skjermer mot innsyn.  Ofte kan kunden ønske én kombinasjon i et hjørne, og et annet harmonerende uttrykk på øvrige sider, alt etter hva som gir best resultat, sier hun.

Gründerne leverer til alt fra villaer og leiligheter til borettslag og næringsbygg, og legger ut inspirerende referansebilder på nettsidene www.forefence.com. Kundene liker å påvirke resultatet selv. – De som handler hos oss har  lyst på noe annerledes, og kontakter oss fordi de har lagt merke til Forefence-produktenes tiltalende design, supplerer Bård.

Tilpasset design
Nye idéer og kombinasjoner dukker stadig opp i samarbeid med kundene. Bård besøker kundene på befaring, lytter til behov, studerer bilder av kundens uteområde, designer passende løsninger og gir pristilbud på produkt og montering. Og det går fort i svingene. – Fra kunden signerer ordren til vi leverer, tar det omkring 3 uker, sier han. At produktene er tilnærmet vedlikeholdsfrie, av høy kvalitet, fornuftig priset og ikke minst produsert i Norge, bidrar også til at oppdragene øker, opplyser gründerne fornøyd.

Gjerde i design Serenade med Termoask.
Gjerde i design Serenade med Termoask.

Miljøbevisst og 100 % norsk
Ylva og Bård har hele veien vært opptatt av å gjøre miljøbevisste materialvalg.
– Forefence er 100 % norsk og kortreist, sier Bård. Stål og glass leveres fra Spydeberg, og den slitesterke seilduken som er populær i maritime omgivelser, leveres av en seilmaker i Lyngør.  Trevirket Termoask kommer fra Moelven, et materiale kundene er veldig begeistret for.

– Termoask kan enten gråne naturlig og få en nydelig patina, eller holdes i sin opprinnelige farge med olje – det velger kunden helt selv, understreker Ylva.

Perfekt for brygger og takterrasser
Lokale forskrifter og reguleringsplaner forbyr av og til fastmonterte levegger på bryggeanlegg og takterrasser, og det gjør at mange dropper etterlengtet skjerming.

Også der har Ylva og Bård skapt løsninger som gir nye muligheter for kundene.

– Våre stolper kan enkelt demonteres.