150 år med erfaring: – Jeg tror ikke det er mange som kan tilby det samme som oss


2017 er et skikkelig jubileumsår for PD Stafseth. Ikke bare fyller familiebedriften 150 år, avdelingen Varmefag Molde feirer også 10 år i “Rosenes by”.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Du kan dermed være trygg på at de vet hva de holder på med om du er på utkikk etter ny peis eller ovn, bekrefter daglig leder Per Didrik Stafseth Kristiansen.

Det var Kristiansens tippoldefar som startet opp bedriften tilbake i 1867. Nå, 150 år senere, hjelper PD Stafseth folk i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane med alt som har med peis og ovn å gjøre.

– Jeg tror ikke det er mange som kan tilby det samme som oss. Kjøper folk ildsted hos oss, får de hele pakken. Vi selger både peiser, ovner, peisovner og piper. I tillegg tilbyr vi rehabilitering av gamle og skadde piper. Vi har ansatt tre murere med fagbrev, og kan derfor følge kunden gjennom hele prosessen, alt fra befaringer til ildstedet er montert. Vi sørger også for ansvarsrett og sender med godkjente papirer.

Kartlegger kundenes behov

Ifølge Kristiansen har det de siste årene blitt populært med innebygde peiser, gjerne med glass på flere sider.

– Når det gjelder frittstående ovner, er det flere som ønsker høyere ovner slik at det blir godt innsyn i bålet. Jeg tror det har noe med at mange i dag har stue og kjøkken i ett. Med en høy ovn blir det godt innsyn selv om ovnen står i stua og du er på kjøkkenet.

Men det er ikke bare designet man bør tenke på når man skaffer seg en peis eller ovn.

– Dagens ovner er veldig effektive, så ikke velg for stort ildsted hvis det er et lite rom som skal varmes opp, sier Kristiansen, og legger til at de alltid kartlegger kundenes behov best mulig.

– Dette gjør vi i butikken, men vi kan også gjennomføre befaringer hjemme hos dem som kontakter oss.

Godt innsyn er for flere av PD Stafseths kunder et viktig kriterium, og mange ønsker innebygde peiser med glass på flere sider. Denne er fra Rais.

Møt ekspertene på messa

Til messa i Molde tar Kristiansen og kollegaene med seg en god blanding av nyheter og etterspurte produkter.

– Leverandører og montører er også på plass, og vil stå klare til å svare på spørsmål fra besøkende. I tillegg har vi tradisjon for å selge ovnene som står utstilt med en veldig god rabatt, frister han.