Oppussing på gang?


Når du skal pusse opp, er forberedelsene halve jobben. Omfang og budsjett, farge- og materialvalg, innkjøp, opprigg … Og så er du igang. På Boligmesse i Skarphallen, møter du fagekspertisen fra flere byggevareforhandlere. Med disse på laget i innledende fase, er du langt på vei til et vellykket resultat.

OBS Bygg Tromsø

Ida-Mari Davidsen, assisterende varehussjef for OBS Bygg i Tromsø, forteller at mange har pusset opp og hatt prosjekter hjemme de siste to årene. Hytteeiere ønsker også å oppgradere hyttene sine både innvendig og utvendig. – Mange bruker f.eks. Instagram og Pinterest som inspirasjon, sier Ida-Mari. De som følger interiørbloggere, viser gjerne bilder av hvordan de vil ha det. Det er et godt utgangspunkt.

Foto: Elfa (fra OBS Bygg)

Obs Bygg har 53 ansatte med mye fagekspertise for god veiledning. – Vi er ikke interiørarkitekter, men vi kan gi gode råd om underlag og produkter, opplyser Ida-Mari. På deres stand på Boligmesse, kan du se både klikkvinyl fra Pergo, garderobeløsninger fra Elfa og de tre største snøfresermodellene, og Ida-Mari lover ekstra gode messepriser.

Neumann Bygg Tromsø

Neumann bygg har lange tradisjoner i Tromsø. -Vi jobber primært med proffkunder, men har et stort visningssenter hvor håndverkerne kan ta med kundene sine for gode materialvalg, forteller butikkleder Susanna Vatne. På visningssenteret får kundene hjelp av ansatte med interiørkompetanse. -Til sammen er vi 45 ansatte på Tromsøya, sier Susanna.

Foto: Neumann Bygg

Neumann bygg leverer materialer og utstyr til både små og mellomstore bedrifter – og til større entreprenører. Store mengder materialer kjøres ut til byggeplasser hver dag. De har også en drive through under tak, som er effektiv og smart for de som henter materialer selv. Til Boligmesse tar Neumann med seg flere interiørprodukter: Herdet tregulv, veggplater og spileplater, peisovner og verktøy. Det blir spesielt gode messepriser på utvalgte varer.

Foto: Neumann Bygg

Byggtorget Eide Bygg

Anders Aasen, daglig leder hos Byggtorget Eide bygg, forteller om det nye konseptet “Den gode kundereisen” som er helhetlig prosjektkoordinering. Hele 80 % av kundene kommer fra proffmarkedet, men de ønsker å tilby veiledning gjennom hele prosessen for både proffmarkedet og privatkunder, via håndverkere og øvrige partnere. Konseptet innbefatter alle valg i byggeprosessen, fra tak og dører, til interiørfarger og praktiske løsninger i ny – eller oppusset bolig eller tilbygg. Byggtorget Eide Bygg har tett samarbeid med flere husprodusenter og forhandler blant annet også JKE Kjøkken. De er 15 ansatte og utgjør en del av norskeide Mestergruppen gjennom sin tilknytning til Byggtorget. På Boligmesse kan du se både kjøkken, gulv og siste nytt innen
farger fra Jotun.

Foto: Jotun (LADY 1520 Cheerful Peach)

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto hovedbilde: Elfa