Med hjerte for tradisjoner


De lokale gulvleverandørene Bygdegulv og Løkkan Tre har slått seg sammen, og kan nå tilby kundene sine et enda bredere tilbud.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsenten

– Vi har begge hjerte for det tradisjonelle heltregulvet, og ser at en del av de moderne parkettgulvene ikke holder like godt som de tradisjonelle gulvene som ble lagt på 50-tallet. Når vi nå har slått oss sammen, står våre kunder friere til å velge mellom å få gulvet levert ferdigbehandlet, eller om de ønsker at vi skal behandle gulvet etter legging, slik jeg alltid har gjort, forteller Sveinung Tofteland, som opprinnelig drev Bygdegulv.

Løkkan Tre tilbyr hovedsakelig heltre, men leverer også parkett med bjørkefinér i kjernen.

– Vi legger oss ikke på klikkparkettsegmentet, så parketten er en type limparkett, og limes som i gode, gamle dager. På grunn av finérkjernen framtrer den litt som heltre i massivitet. Det er et litt dyrere valg, men det koster med kvalitet. Dersom man ikke har så stort budsjett, leverer vi også laminatgulv.

Ifølge Tofteland har de i Løkkan Tre en litt annen måte å jobbe med gulv på.

– Kjøper du gulv hos oss, tilpasser vi gulvet etter boligen i stedet for at du må tilpasse boligen etter gulvet. Vi har stort fokus på skreddersøm av gulv, og du kan velge både bredde, farge og kvistmengde. Fordi vi er en liten bedrift er vi også svært fleksible. Kjøper du gulv av oss skal du sitte igjen med en god følelse av en trivelig handel. Alle fire som jobber hos Løkkan er nerder på gulv og heltre, og vi brenner for at folk skal få det gulvet som er riktig for deres bruk og behov, ikke «bare et gulv». Ekte tre – ekte kjærlighet, sier Tofteland.

På messen i Sørlandshallen skal Løkkan Tre vise fram de fleste gulvtypene de tilbyr, i tillegg til ferdigmalt listverk i heltre, og ikke minst bestselgeren: Spiler til vegg og tak i eik og ask.