Glass inne – glass ute


Glass er et suverent materiale med mange bruksområder, både ute og inne. Vi har tatt en prat med to av utstillerne på Boligmesse. De tilbyr begge en lang rekke produkter. Les om fordelene med glass, og kanskje får du idéer til egne prosjekter.

Bodø Glass & Ramme lager det meste av glass på mål fra kundene. – Glass er veldig anvendelig – og så er det vedlikeholdsfritt, sier arbeidsleder på serviceavdelingen Elin Henriksen. Mange verdsetter akkurat det. – Vi tilbyr skreddersøm av glass til kjøkken, bad, som romdelere samt utearealer, fortsetter Elin. Dusjvegger og glass over kjøkkenbenk er populært. Bak glasset på kjøkkenet kan man bruke de fargene eller motivene man ønsker.

Spesialtilpasset dusjvegg fra Bodø Glass & Ramme

Mange bruksområder

Klart, frostet, sotet, bronse – valget er ditt. – Frostet glass gir mindre gjennomsyn og refleksfritt glass er perfekt til bildeinnramming, men egner seg også på større flater hvor du vil unngå gjenskinn, opplyser Elin. Bruk glass til hyller, som dekor, gulvelementer og som rekkverk. Bodø Glass & Ramme tilbyr også mange løsninger for utendørsbruk, blant annet overbygd inngangsparti, vindavskjerming og rekkverk. I tillegg forhandler de blant annet vinterhager fra Veranda.

Glassvegg med dør fra Bodø Glass & Ramme

Vinterhage og hagestue

Multiservice tilbyr ulike glasskonstruksjoner for utendørsbruk samt flere andre typer produkter. De opplyser at vinterhager og hagestuer har blitt veldig populært. Glass er en sentral del i disse konstruksjonene, og Multiservice lager begge deler på mål fra kundene.

Foto: Multiservice

– Vi monterer både fullisolerte vinterhager for helårsbruk, men også hagestuer som forlenger sommersesongen utendørs, sier Morten Olsen, daglig leder i Multiservice. Valg av rammeverk i limtre eller aluminium avhenger av hustype. – En eldre sveitservilla kler bedre tre enn aluminium, mens aluminium passer perfekt til hus med et moderne formspråk, forklarer Morten. Velg mellom forskjellige typer glass; sotet eller klart med funksjonalitet som solfilm, herdet,
selvrensende og isolert.

Foto: Multiservice

Multiservice kommer gjerne på befaring, tar mål og tegner et par løsninger med pristilbud. – Vinterhage inngår i boarealet, opplyser Morten. Undersøk derfor tomtens utnyttelsesgrad. Hagestue inntil 15 m2 er ikke søknadspliktig. Definér derfor bruksbehovet i forkant. – Uansett er det å sitte ute under tak, og nyte nordlyset og utsikten lenger enn bare de fine sommerdagene, en investering i livskvalitet, avslutter Morten.

Foto: Multiservice

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Produsentene/utstillerne