Enklere smarthusløsninger


Mange smarthusløsninger er utviklet for de mest teknisk interesserte. Det kan være vanskelig å vite hva som fungerer sammen, hvordan man skal bruke det – og ikke minst vanskelig å få hjelp om noe ikke fungerer. Datek fokuserer på å gjøre det enkelt å få et litt tryggere, litt mer energieffektivt og litt mer komfortabelt hjem – selv om du ikke er teknologisk interessert.

 

Datek tilbyr smarte produkter som gir bedre oversikt og kontroll over hjemmet – for økt trygghet, komfort og en lavere strømregning. Det er mulig å komme igang med en startpakke som kan utvides etterhvert som behov og ønsker endrer seg. Man eier produktene selv, og står fritt til å velge om man ønsker å benytte seg av tilleggstjenester med abonnementsbetaling, som for eksempel strøminnsikt som gir innsikt i strømforbruket ditt opp mot strømprisene. I tillegg til Dateks egne produkter, kan man koble til andre produkter som smarte dørlåser, smarte termostater og smarte lyspærer i samme løsning uten ekstrakostnader.

Ny tjeneste

Under Boligmesse på Hellerudsletta, vil Datek vise frem en ny tjeneste som heter Eva Smart Varsling. Det er en meget enkel variant av en boligalarm, for dem som ikke ønsker sirener, alarmstasjoner og vekter. Med Eva Smart får du vite at alt står bra til hjemme – for en billig penge. Med denne tjenesten kan man kan sette hjemmet eller hytta i bortemodus når man drar, og bli varslet på telefonen dersom det oppdages bevegelse eller døren åpnes, samt varsel ved brann og vannlekkasje.

Eva gjør at man også blir mer bevisst sitt eget strømforbruk. Man får mulighet til å styre strømforbruket sitt på en smartere og mer bærekraftig måte. Et eksempel er å skru av varmtvannsberederen og sette ned temperaturen til fem grader når man drar fra hytta. Eller ved å spre forbruket utover døgnet ved å varme opp gulvet og varmtvannet om natta, for så å skru av i “morgenrushet” når strømforbruket i Norge skyter i været. Da bruker man strømmen når den er rimeligere, og man redusere behovet for utbygging av strømnettet. Det er bra for både lommeboken og miljøet.

Eva-produktene og -tjenestene er utviklet av Datek Smart Home i Norge med design, brukervennlighet og sikkerhet i høysetet.

 

Tekst: Datek/Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Datek