Alt til bordet


17. mai, konfirmasjoner og grillselskaper – våren er full av hyggelige sammenkomster. På messen i Bodø 3.-5. mai står Mitt Bord klare med alt du trenger til borddekkingen.

Tekst: Ida Save
Foto: Mitt Bord

– Vi er store på kjøkkenutstyr, og har et godt utvalg av kjøkkenmaskiner, kasseroller og stekepanner. I tillegg har vi selvfølgelig glass og servise for enhver anledning, samt spisebrikker, servietter, vaser og mye, mye mer, forteller Hanne Fagermo.

Butikken har i mange år holdt til på Koch Kjøpesenter i Glasshuset i Bodø sentrum. Tidligere var de en del av Tilbords-kjeden, men for et par år siden trakk de seg ut, utvidet butikken og ble Mitt Bord.

– Vi ønsket et bredere utvalg, og nå selger vi også noe interiør, som puter, gulvmatter og lamper.

Velg riktig servise

Fagermo forteller at de daglig hjelper kunder med alt fra oppsett av bryllupsliste til valg av servise.

– Vi selger mye servise og glass, og hjelper gladelig til med å finne noe som passer deg. Først og fremst er det viktig at du liker designet, men det kan også være fint å tenke over bruksområdet: For eksempel om det skal være et hverdagsservise eller kun brukes til fest. Vi har alt fra håndmalt servise til rimeligere varianter, tungt eller lett, tykt og tynt. Det er også morsomt å mikse servise, tipser butikksjefen.

I likhet med andre områder innen interiør, bruker folk nå mer farger også på det som skal på kjøkkenbordet.

– Vi ser blant annet at flere av 70-tallsmønstrene kommer tilbake igjen på serviset, så det blir stadig morsommere å veilede kundene til lekre løsninger, sier Fagermo.

Mitt Bord har et stort utvalg og på messen blir det mange gode tilbud.

Gjør et kupp på messen

Butikksjefens siste tips til valg av servise er å tenke over hvor mange man trenger servise til.

– Av en eller annen grunn skal alle ha til 12, men det er ikke sikkert det passer deg. Tenk gjennom hvor mange dere er. Kanskje trenger tallerkener til 16, men kun 12 kaffekopper?

På helgens messe i Bodø, gleder hun seg til å vise noe av utvalget i butikken, og hun frister med gode priser på blant annet kjøkkenutstyr, vinglass og spisebrikker.

– Du kan også komme innom for gode råd til for eksempel borddekking eller bretting av servietter.

Fra butikken til Mitt Bord.