Alt du trenger til hytta og huset


Helset Møbler er distriktets eldste møbelforretning, og selv etter 64 år holder de det fortsatt gående utenfor kjedesamarbeid.

Tekst: Ida Save
Foto: Helset Møbler

– Som en frittstående butikk bestemmer vi selv hva vi skal gjøre, og Helset Møbler har derfor blitt en annerledes og spennende møbelforretning. Dette gleder vi oss til å vise fram på messen i Vikingskipet, sier daglig leder Morten Helset.

Han er tredje generasjons driver av Helset Møbler, og har jobbet i bransjen siden han som 17-åring begynte i onkelens butikk i 1989. I 2006 kjøpte han butikken av onkelen Edvin Helset, og overtok driften. Selv om han trives godt i jobben, legger han ikke skjul på at det krever mye arbeid for å lykkes som en frittstående butikk.

– Det er tøft, for mens kjedebutikker har kjedekontorer og gjerne et sentrallager, gjør jeg og kona omtrent alt selv. Vi er alt fra markedsavdeling
til innkjøpsavdeling, og står i tillegg på gulvet og selger. Vi har mye å gjøre, men samtidig fører det til kortere næringsvei fra leverandør til butikk, noe som igjen kan gi litt raskere levering til kundene, sier Helset.

Mange hyttekunder

Møbelbutikken, som holder til i Vangsveien 185, i det gamle meieriet på Hamar, er godt kjent blant lokalbefolkningen.

– Vi merker at kundene setter pris på butikken. De ser på oss som en litt annerledes butikk der de finner ting de ikke ville funnet hos en vanlig møbelkjede. Og vi har et variert utvalg. Skal du flytte fra hus til leilighet eller fra leilighet til hus? Eller kanskje har du kjøpt deg hytte? Hos oss får du det du trenger, frister butikkeieren.

Og hyttekunder har det blitt mye av.

– Vi har inngått samarbeid med en del utbyggere i hytteområdene rundt Budor, Sjusjøen, Hafjell og Skeikampen, og tilbyr nye hytteeiere gode fordeler ved å handle hos oss. Dette er en fin måte å få presentert oss på, og vi opplever ofte at hyttekundene er så fornøyde med våre leveranser at de også vil at vi skal levere møbler hjem til dem, forteller Helset.

Fra butikken Helset Møbler.

Gode messetilbud

På årets messe i Vikingskipet har møbelbutikken hele tre stands på totalt 170 kvadratmeter.

– Wonderland-sengene som ble en salgssuksess på messen i fjor er også med på årets messe. Nytt av året er at Formfin, BD-Møbler og Kristensen stiller med representanter fra fabrikkene. Her får du sofaløsninger, spisegrupper og hvilestoler av høy kvalitet til meget gode priser. Vi skal også ha en egen stand med hagemøbler, der det blir tilbud på inntil 40 prosent. Her er det førstemann til mølla, tipser Helset.

– Stikk innom oss for en god møbelprat, tips og råd om vedlikehold og gjerne en kaffekopp. Velkommen til messe!