Allsidige Kjersti


Kjersti Bergesen er godt kjent blant det oppussingsglade norske folk. På Boligmesse deler hun sine erfaringer og inspirerer til nye prosjekter.

Foto: Øystein Klakegg
Vi spør Kjersti om hva som gjør at hun trives.
– Jeg må ha det hyggelig og interessant rundt meg, forteller Kjersti. Hun trenger kunst på veggene, interessante fargesammensetninger i tekstiler, og aller helst blomsterbuketter.
– Øyet mitt liker å kunne vandre rundt på oppdagelser både inne og ute, fortsetter hun. Og så liker hun at det er lett å rydde og finne frem ting om man skal ha selskap eller får lyst til å være kreativ.
– Mange synes det er kjekt å gjøre forandringer en gang i blant, sier Kjersti. Livssituasjonen endrer seg også, fra enslig til samboende, fra familie med barn til at barn flytter ut, og mange velger mindre og mer lettstelte boliger. Alt dette fører med seg oppussing, så mange er ganske erfarne!

– På hjemmebane skal jeg fremover forbarme meg over hagen min som har vært noe neglisjert de siste årene på grunn av mye jobb med ”Tid for hage” i sommerhalvåret. Kanskje skal jeg fikse på kjøkkenet, men det har ingen bråhast, sier hun.

– Jeg skal inspirere og lage en hyggelig stund for de som kommer til Boligmesse for å høre på foredragene mine. Det blir praktiske tips, og så har jeg har jo gøye eksempler på fornying og noen gode historier fra kulissene i ”Tid for hjem”. Kjersti skal også snakke om uterom. Hun liker å kalle hagen uterom.
– Bruk mer fantasi. Et uterom kan være mye mer enn plen, platting og thujahekk! Og har du et sted der du kan være ute, så kan det kanskje bli ditt favorittrom i sommerhalvåret.

Tips til oppussing

• Puss opp etter lommeboken din
• Lag deg en god plan, gjerne langsiktig
• Bruk håndverkere når nødvendig
• Aldri slurve med grunnarbeidet
• Kos deg med planlegging og arbeidet
Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Øystein Klakegg