Invester i solceller – Men ikke på gammelt tak


Agder Tak er ikke lenger kun spesialister på tak, de installerer også solcelleanlegg. Her forklarer de hva du bør tenke på når du anskaffer deg solcelleanlegg.

 


Tekst: Ida Save

Foto: Agder Tak

– Taket er en ubenyttet ressurs, og da mener jeg at det er naturlig at vi som takfirma hjelper huseiere å benytte seg av den ressursen, sier daglig leder i Agder Tak, Jim Roger Pettersen.

Likevel advarer han mot å legge solceller på et hvilket som helst tak.

– Det er veldig bra at folk er opptatt av solceller, men ta en vurdering av taket først. Det lønner seg ikke å montere solcelleanlegg hvis taket må skiftes eller repareres før du rekker å tjene inn det solcelleanlegget kostet deg. Dropp derfor å montere solceller på et gammelt eller dårlig tak, men skift heller ikke taket ditt uten å vurdere solceller.

Solcelleanlegg – godt for miljøet og lommeboken

Gjennom Agder Tak Solar ønsker Agder Tak å hjelpe sine kunder til å utnytte de store ressursene på taket. Dermed tilbyr de nå komplette solcelletak som kan settes opp etter kundens behov og ønsker.

– Å legge solceller når du uansett skal skifte taket er svært kostnadseffektivt, og etter noen år har du tjent inn investeringen og kan nyte egenprodusert strøm. Derfor gir vi alltid kunden en pris på hva det vil koste både med og uten solceller når vi får henvendelser. Og du trenger kun å forholde deg til én aktør hele veien.

Integrerte solceller på taket

I tillegg til vanlige solceller, tilbyr Agder Tak Solar også takstein med integrerte solceller som gir et minimalistisk uttrykk. Størst tro har Pettersen på de egenutviklede solcelletakene Premium Øko, som med trygg tekking og innfesting gir mest effekt for pengene.

– Med denne løsningen er det også lett å utvide og gjøre tilpasninger. For våre kunder setter vi sammen en optimal pakke som tar hensyn til sol- og skyggeforhold, eget strømforbruk og, om mulig, videresalg til nabo eller strømnett.

Stor etterspørsel etter solcelletak

Gjennom samarbeidspartnere og mobile takteam kan Agder Tak Solar tilby solcelletakene over store deler av Sør-Norge. Og etterspørselen er det ingenting å si på:

– Det har vært en helt vill økning den siste tiden, og vi sitter ukentlig og priser solcelletak, avslutter Pettersen.