Baderomsekspertens 6 smarte tips før du oppgraderer badet


Lars Erik Magnussen i rørleggerbedriften Tempe VVS Senter i Trondheim er over gjennomsnittet entusiastisk for faget sitt. Han elsker bad – og det merkes.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Tempe VVS Senter og produsenten

– Det vi stiller ut på Boligmessen i Trondheim november hvert år, er sannhetens visittkort i markedet, sier markedssjef Lars Erik Magnussen i Tempe VVS Senter.

I flere år har han og kollegene rigget opp store utstillinger på Boligmessen i Trondheim. Det de tar med seg, både selger og blir lagt merke til.

To runde vasker fra Laufen.
– Kundene ble helt henførte når de tok på det glatte porselenet fra Laufen og følte buene på servantene, sier Lars Erik Magnussen i Tempe VVS Senter. På Boligmessen i Trondheim i november 2016 måtte han stadig vekk frem med pussekluten.

– Boligmessen er vårt trendbarometer. Folk er jo gale etter bad på messen i Trondheim, ler Lars Erik.

De pynter alltid bedriften litt ekstra når de stiller ut på messen. – Nyheter og stor variasjon er viktig for å fange oppmerksomheten til de som skal i gang med badet.

Folk falt pladask for dusjnisjen

På messen i 2016 fikk de blant annet stor suksess med en dusjnisje i holdbare og dekorative dusjplater i quarts fra Silestone. I tillegg til nyhetens interesse, mener Lars Erik suksessen skyldtes dusjplatenes mange gode egenskaper.

Dusjplater fra Silestone er holdbare og fås i alle slags farger.
– Med Silestone dusjplater hjelper vi kundene med å skape holdbare dusjløsninger i alle slags farger, som varer i tiår, og er tilpasset norske slukløsninger og baderomskrav, sier Lars Erik Magnussen.

– Interessen vi opplevde på messen, var vel det endelige beviset på at folk flest ikke lenger vil ha dusjkabinett. De vil ha dusjnisjer, og dusje rett på gulvet i en stor og romslig våtromssone. En slik nisje skal være fin å se på, og ikke minst være enkel å gjøre ren. Ved å tilby Silestones plater i 94 % quartz, kan vi hjelpe den kvalitetsbevisste kunden med å skape lekre, holdbare dusjløsninger i alle slags farger, som varer i tiår, og som dessuten er tilpasset norske slukløsninger og baderomskrav, forteller han.

Folk falt pladask for denne dusjnisjen på Boligmessen i Trondheim i november 2016. Til høyre ser du Lars Erik Magnussen.

Personlig, pent, praktisk og rent

Lars Erik og kollegene selger få hvite, enkle standardbad. De siste 10 årene har interessen for baderommet økt enormt, og gjennomgangstonen er at kundene ønsker et personlig preg på badet.

– Folk flest er mer bereist. De får impulser overalt i verden, både under fysiske reiser, men også på digitale reiser, som i interiørblogger og sosiale medier, sier baderomsentusiasten.

Selv om mange av bildene som publiseres i media viser til dels upraktiske bad, finner kundene detaljer her og der som gir inspirasjon til sitt eget drømmebad.

– De som kommer til oss, ønsker hjelp til å skape pene og praktiske bad som de kan rengjøre raskt og effektivt, og som gir dem en velværefølelse a’la spa også hjemme, forteller han.

Åpne dusjsoner er populært.
– Folk vil ha store og åpne dusjsoner og velværefølelse a’la spabad, sier Lars Erik Magnussen.

I dagens litt usikre økonomiske situasjon, er det mange som ønsker å spare penger og være moderate i forbruket. Men Lars Erik opplever ikke at det går på bekostning av folks oppgradering og vedlikehold av hjemmet.

– Jeg vil kanskje heller si tvert imot, det investeres mer i hjemmet i urolige tider. Vi tar vare på det vi har nært.

Planlegg godt!

Det er mye å tenke gjennom før du oppgraderer badet, og mye som må taes med i betraktning.

– De fleste har en idé om hvilken stil de ønsker. Jeg anbefaler likevel alle å snakke med en baderomsekspert. De gir deg tips om hva som er funksjonelt og mulig i tillegg, og mange kan få en aha-opplevelse, sier han, og avslutter med en velment oppfordring:

– Få badet tegnet! Da har du en plan, og tegningen gir nøyaktig oversikt over hvor de ulike komponentene skal plasseres på de kvadratmeterne du har til rådighet.

Lars Eriks 6 tips før du oppgraderer badet

Lytt til en ekspert på bad – Lars Erik gir deg gjerne noen tips på veien til drømmebadet!

  1. Plassering av sluk
    Tenk nøye over hvor slukene er plassert, og om de skal flyttes. Byggtekniske forhold kan gjøre at du ikke får satt sluket der du ønsker. Snakk med en fagmann for å få dette vurdert.
  2. Prioriter riktig
    Sett opp en prioriteringsliste over hva du ønsker på badet. Det meste er mulig, men ønsker du f. eks. mye skapplass på badet, så må kanskje badekaret bli litt kortere. Se alltid etter smarte produkter. Toalettskålen behøver ikke være 56 cm ut fra veggen, men kanskje 48 cm i stedet?
  3. Belysning
    Rådfør deg med en elektriker. Lys får man ikke nok av, og det er smart å planlegge slik at belysningen blir satt opp slik du ønsker og behøver.
  4. Lag budsjett
    Hvor mye vil du bruke på badet? Hvor mye skal brukes på innredning? Hvis du må spare inn, kan du finne fine løsninger til budsjettpris, og heller velge enkelte “topprodukter” slik at du blir stolt av badet uansett. Velg f. eks. rimelig hvit innredning, og sett inn en kul kran som prikken over i’en.
  5. Beregn god tid
    Å pusse opp bad tar tid. Beregn 3-4 uker for å få gjort det skikkelig. Planlegg i god tid slik at du slipper å pusse opp like før jul, det er ikke et ideelt tidspunkt. Start heller i medio januar.
  6. Dusjsone eller dusjkabinett?
    Dusjkabinett er et trygt valg, men ikke alle ønsker det. Det finnes alternativer! Med dusjplater i quartz forlenger du badets levetid selv om du velger dusjsone. Åpne, flislagte dusjsoner er enkle å holde rent, men etter noen 10-år med dusj på gulvet vil mebranen bli dårlig. Velger du dusjplate er problemet løst, med forlenget levetid og enkel rengjøring.