Denne fritidsboligen tar du med hvor du vil


Vil du ha muligheten til å ta med deg feriestedet ditt akkurat dit du vil? Da er en bobil eller campingvogn midt i blinken for deg.

– Når du kjøper en hytte, har du et feriested på ett sted for bestandig. Vil du dra andre plasser, må du leie eller kjøpe et sted å bo, sier Renè Håheim hos ibobil.as.
– Om sommeren vil du stå ved vannet, på høsten vil du dra på jakt, om vinteren vil du stå på ski og så skal du kanskje på bryllup et annet sted i landet. Har du en hytte må du kanskje ta fly og finne en plass å overnatte, sier han. Med bobil eller campingvogn har du den ultimate friheten. Du kan reise akkurat dit du vil, og med deg har du din egen «hytte» med dine personlige ting.
– Her i Norge kan du parkere akkurat hvor du vil, så lenge det ikke er privat eiendom. Og det finnes bobiler som kan kjøres både med B og C1 førerkort, så her finnes det noe for alle som har lappen, sier han.

Få hjelp til å velge

Er du på jakt etter bobil eller campingvogn kan Håheim hjelpe, men her får du noen tips å starte med.
– Snakk med en fagperson som kan lytte til dine ønsker, krav og behov. Det veldig mange gjør feil, er å spørre noen de kjenner som har bobil. De gir gode tips til bruk, men er ikke bestandig de beste rådgiverne til hva du bør kjøpe med mindre du skal ha akkurat det samme som dem, sier han. Tenk så gjennom hva som er ditt budsjett – enten det gjelder månedlige kostnader ved finans eller innkjøpspris dersom du har oppsparte midler.
– Ni av ti finansierer bobilen eller campingvognen og en rådgiver hos en forhandler klarer å lage en avtale som passer dine behov, ønsker og ditt budsjett. Sammen med rådgiveren jobber du deg gjennom kompromiss, ønsker og behov. Da blir det lettere å velge mest mulig riktig bil fra starten, sier han. Ønsker du mer info om kjøp av bobil eller campingvogn? Ta turen innom standen til ibobil under Boligmesse.

Tekst: Katrine Andreassen • Foto: ibobil.as