En skikkelig opptur for huseier


Har du lyst til å forenkle og forlenge botiden hjemme og øke verdien på huset? – Villaheis gir deg  en enklere hverdag uansett hvilken livsfase du er i, sier Håkon Undheim i TKS Heis AS.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: TKS Heis AS

TKS Heis AS har produsert løfteplattformer i 25 år. I sine moderne lokaler på Nærbø i Rogaland fremstiller de sine egenutviklede og innovative produkter, som den eneste av sitt slag i Norge. – Våre løfteinnretninger er spesielt tilpasset og godkjent for bevegelseshemmede, og kan installeres i alt fra private hjem og boligblokker til kontorbygg og offentlige bygninger, forteller Undheim. De kommer på boligmessen for å vise frem sin populære villaheis. – Stadig flere får øynene opp for villaheisen vår, som løser mange mobilitetsutfordringer i hverdagen for folk i alle livsfaser.

En enklere hverdag
Med villaheis får man den samme tilgjengeligheten og komforten hjemme som man får ved å bruke heis i offentlige bygg. For en småbarnsfamilie er villaheisen perfekt til å frakte barnevogn, matvarer og alle hverdagens pakkenelliker mellom etasjene. – Det gjør hjemkomsten langt enklere når man kommer hjem etter en lang dag på jobb, skole og barnehage, tipser Undheim. For den eldre garde vil heisen forlenge tiden man kan bo hjemme, og kan bidra til en tryggere og enklere alderdom.
– Villaheisen er rett og slett en utmerket løsning på mobilitet fra en etasje til en annen, uansett alder og behov.

Design, drift og vedlikehold
Heisene tar liten plass. De finnes i tre plattform- og sjaktstørrelser, og kan tilpasses øvrig innredning i boligen med for eksempel glass, ulike farger, etc. Heisene krever små bygningsmessige endringer på eksisterende bygninger, og kan enkelt plasseres ved trapperom. – Villaheisene er dessuten driftssikre, rimelige i bruk og krever lite vedlikehold, sier Undheim. Det er påkrevet minimum et årlig tilsyn, og kontrollen koster ca. 3000 kroner. – En villaheis koster omkring 185.000 kroner ferdig installert, og det er en overkommelig pris med tanke på hva man får igjen – i årevis, mener Undheim, som har bare gode referanser fra fornøyde kunder.

89-åring strålende fornøyd
En 89-åring på Lillestrøm angrer overhodet ikke på at han investerte i villaheis. Han ønsker ikke navn og bilde i messeavisen, men ville gjerne fortelle om investeringen sin. – Jeg hadde vurdert stolheis fordi kona på 87 begynte å bli dårlig til beins, men da jeg oppdaget villaheis på boligmessen på Hellerudsletta i fjor, innså jeg at det var en mye bedre løsning, sier 89-åringen, som fikk heis installert i sitt hus fra 1955. – Med soverom i 2. etasje og vaskeri i kjelleren er villaheisen en solid og trygg installasjon for oss, sier han. Både 89-åringen og kona er glade for å kunne ha det fritt og fint hjemme i lang tid fremover. – Jeg løper jo ikke akkurat 100-meteren lenger, men er sprek nok til at jeg kjører bil og handler og ordner alt selv, så villaheisen er perfekt for oss, humrer han fornøyd.
Bygde nytt hus med heis
69-årige TKS Heis-kunde Audun Carlsen fra Klepp på Jæren valgte også villaheis da han bygde nytt hus for et par år siden. Det var arkitektbroren som satte ham på ideen. – Det var jo riktig å planlegge for en enklere hverdag i fremtiden, og for å kunne bo lengst mulig i huset mitt, forteller Carlsen. Han er strålende fornøyd med både utseendet og størrelsen på heisen. – Til tross for at villaheisen er liten, rommer den rikelig, og er blant annet perfekt til å frakte alle utemøblene opp til sin 30 m2 store verandaen i 2. etasje.

God investering
– Dette vil jeg være takknemlig for i årevis, og det er absolutt en langsiktig og svært nyttig investering for den siste tiden i livet også, konkluderer Carlsen, som anbefaler villaheis både fordi man får en enklere hverdag og fordi man belaster samfunnet mindre ved å kunne bo hjemme lenge – også i en stor bolig over flere plan. – Prisen er det ikke noe å si på, man får et fantastisk hjelpemiddel for i underkant av 200.000 kroner – det er ikke mye mer enn man betaler for et kvalitetskjøkken – noe mange gjerne bytter ca. hvert 7 år, avslutter Carlsen fornøyd.