Bruk uteplassen mer!


Elsker du å bruke uteplassen din når det er deilig vær, og bare da? Det finnes løsninger som gjør at du velger uteplassen oftere, uansett vær.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: uteDESIGN AS

Mange investerer i flotte uteplasser som er en fryd for øyet. Stor terrasse, fine møbler, kostbar grill og flott utsikt. Problemet er at uteplassen ofte bare benyttes på de varme godværsdagene, fordi plassen ikke er designet for det nordiske, til tider nokså barske og uforutsigbare været.

Mer ute i hverdagen
– Skaff deg en uteplass som frister til bruk, uansett vær, anbefaler salgssjef Ruben André Holm Andersen i uteDESIGN AS. Han oppfordrer oss til å tenke på trivsel og på å få mest valuta for pengene. – Vi oppgraderer ikke uteplassen bare for å sikre at den årlige familiegrillfesten blir vellykket, men har en ambisjon om at du bruker uteplassen i de små øyeblikk i hverdagen din.

Utnytt potensialet på uteplassen
De solrike sommerdagene sitter nordmenn ute, uansett fasiliteter. Men det er jo ikke soldagene det er flest av, spesielt ikke i Bergensområdet. – Vi tar utgangspunkt i hverdagen og de resterende 95 % av tiden der uteplassen i dag står ubenyttet på grunn av været, sier Holm Andersen, og viser til visjonen til uteDESIGN AS om at de vil skape hverdagsmagi på uteplassen din. – Som spesialister på motoriserte pergolasystemer og innglassing gir vi kundene en uteplass som ser bra ut, kan brukes på flere måter og ikke minst er varig og tåler vestlandets brutale vær, forteller salgssjefen.

Skjerme med et tastetrykk
– Det uteDESIGN kan best, er å trosse regn og vind, uteplassens største fiende, forklarer Holm Andersen. – Ut fra dine behov og ønsker lager vi ute-lounger som favoriserer uteplassen og gir deg den skjermingen og komforten du trenger. Han trekker frem stikkordene design, fleksibilitet og transparens, hvor uteplassen kan utstyres med store skyvedører i glass, motorisert taksystem og motoriserte vindvegger som du enkelt kan flytte på. – Skinner solen, kan du med et tastetrykk åpne opp uteplassen, og snur været er det bare å skjerme deg til igjen, forklarer han.

Flytter ut 
Resultatet er uteplasser som innbyr til bruk utenom soldagene. – Kundene våre melder tilbake om rekordøkning i bruk av uteplassen etter en oppgradering, sier Holm Andersen, som ofte hører fra kundene at de «har nesten flyttet ut på uteplassen». – Det betyr veldig mye for folk at den halvtimen etter middag, før squashen eller før poden skal kjøres på fotballtrening, nå kan nytes med en kaffe på uteplassen, uansett vær. – Våre kunder er de som elsker å sitte ute, men som hater å bli forhindret av dårlig vær!