Vinn 100 kvadratmeter med takstein


Helt siden oppstarten i 1919 har Skarpnes hatt ett mål for øye: Å holde norske skråtak tette.

Tekst: Ida Save
Foto: Skarpnes

100 år og fire generasjoner senere har bedriften vokst fra å være et lite lokalt støperi til å bli en moderne, automatisert industribedrift.

– Skarpnes ble etablert like ved Nidelva i 1919, og der holder vi fortsatt til. Vi produserer fortsatt den gode, gamle enkelkrummen her, som absolutt holder stand også i dagens marked, forteller Espen Stensøy.

I 1989 åpnet de enda en fabrikk, denne gang i Grimstad. Denne fabrikken er i dag en av Europas mest moderne taksteinsfabrikker.

– Her startet vi produksjonen av dobbeltkrum, og det siste året har vi utviklet en ny, flat betongtakstein som er strammere i uttrykket
og kanskje litt mer i tiden. Stadig flere ønsker litt funkispreg på huset sitt, og da er ikke alltid den bølgete taksteinen det riktige valget, sier Stensøy.

Tettest på markedet

Den nye taksteinen har blitt testet av SINTEF, og Stensøy kan fortelle at den nylig ble kåret til å være den tetteste flate betongsteinen på markedet.

– Selv om vi er Norges største produsent av betongtakstein, er vi fortsatt en relativt liten bedrift, og derfor går vi aldri på kompromiss med kvaliteten.
På messen er det den nye, flate taksteinen som skal profileres, men Stensøy og kollegaene vil også kunne svare på det meste om andre typer tak.

– Vi leverer jo alt til skråtak, enten du ønsker betong, tegl eller stål. Utover det har vi alt av tilbehør og undertak, samt rullprodukter. Vi skal også begynne produksjon av flat betongstein med integrerte solceller, så porteføljen er med andre ord komplett, og vi følger med i tiden.

Vinn 100 m2 takstein

Stensøy kan også friste med gratis og uforpliktende taksjekk til alle besøkende som bor i området. Alle som stikker innom standen kan også delta i en konkurranse der vinneren får 100 kvadratmeter med takstein.

– Alt du må gjøre er å registrere deg på standen. Vinneren annonseres på scenen søndag klokken 16.30, like før ballongslippet.