Vi kårer Norges hyggeligste håndverker


Lørdag 14. september skal det avgjøres – hvem blir Norges Hyggeligste Håndverker 2019?

Helt siden februar har håndverkere fra hele landet blitt nominert i konkurransen Norges Hyggeligste Håndverker, og lørdag 14. september klokka 15.00 samles finalister og jury på Boligmesse i Telenor Arena for å finne ut av hvem som stikker av med den gjeve tittelen.

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra mobilselskapet Dipper og Mittanbud, og gjennomføres i samarbeid med Renault Norge, Byggenæringens landsforening (BNL), AF Gruppen, Hultafors, Sortimo, Oras Armatur, ELKO, Hey’di, Mesterbrevnemda, TOOLS, Jotun og Boligmesse. Kåringen har som mål å dele gode opplevelser og historier om håndverkere rundt om i landet vårt.

De siste månedene har det rent inn med nominasjoner og historier om håndverkerne som gjør det lille ekstra, og som alltid møter deg med et smil eller en morsom kommentar.

– I år har det vært en kjemperespons, med masse liv i sosiale medier og over 100 medieoppslag. Vi har fått inn nesten 2.000 nominasjoner av totalt over 1.000 håndverkere, og mer enn 135.000 stemmer, forteller Benjamin Husstad-Nedberg, som er prosjektleder for konkurransen.

21 finalister

Finaleperioden gikk i gang 23. august, og fram til finalen 14. september kan man kun stemme på de 21 finalekandidatene (se egen faktaboks). Det skal kåres en vinner innenfor kategoriene Snekker/Tømrer, Rørlegger, Elektriker, Murer, Maler, Lærling og Andre bransjer. Blant disse vinnerne kåres det til slutt en hovedvinner som får tittelen Norges Hyggeligste Håndverker.

Selv om antall stemmer er viktig, er det til syvende og sist en jury satt sammen av representanter fra sentrale organisasjoner og aktører i håndverkerbransjen som bestemmer hvem som vinner. Juryen skal speile at konkurransen er et felles bransjeløft for håndverksbransjen, og være objektive overfor de spesifikke fagene som deltar.

Hvem vinner ett års gratis strøm?

Blant de som har forhåndsnominert en håndverker trekkes det også en vinner av ett års gratis strøm fra Fjordkraft. Vinneren annonseres i forbindelse med kåringen klokken 15 på Telenor Arena lørdag 14. september. Dersom du ikke er til stede, blir du kontaktet den påfølgende uken.