Nyheter

Spabad – bad ute hele året


Har du vurdert å investere i et spabad? Nyte avslappende massasje utendørs i et perfekt temperert bademiljø, både sommer og vinter. Det finnes mange modeller på markedet. Hva bør du vurdere før du velger ditt nye spabad?

I 1972 begynte fabrikanten California Cooperage® produksjonen av de første masseproduserte spabadene. De ble raskt en hit på det amerikanske markedet. Ikke før på midten av 90-tallet, begynte nordmenn å vise interesse for spabad. Et knippe forhandlere etablerte seg, og i dag finnes det forhandlere over hele landet.

Hvorfor investere i et spabad?

Nytelse og velvære er det de fleste forbinder med spabad. Det gir ro for kropp og sjel, virker avslappende og er den beste behandlingen for å motvirke stress. – Et bad før leggetid er suveren “sovemedisin”, sier Kenneth Sleire, gründer og driftsleder i SpaRoyal. Mange kjøper spabad fordi det er sosialt. Venner og familie samles, og man får tid til den gode praten. Her er det TV- og mobilfri sone.
– Men vi har fått tilsendt bilder av mannfolk som installerte TV over spabadet for å få med seg de viktigste fotballkampene. Kenneth humrer. En fotballfantast vil aldri la en god fotballkamp gå fra seg, uansett.

Personer med muskel- og leddproblemer kan ha stor nytte av spabad. Varmt vann er god behandling i seg selv. I tillegg kan massasje redusere behov for behandling hos fysioterapeut.
– Vi har opplevd kunder som har fått en ny arbeidshverdag etter regelmessig bruk av spabad, forteller Kenneth.

Hva koster et spabad og hva skal man se etter?

Et godt kvalitetsbad får du fra 50 000 kroner. De fleste spabadene som selges hos SpaRoyal koster 80 000 – 100 000 kroner. Badene er i stor grad bygd over samme lest, og mange komponenter er felles for flere merker. Spabad med komponenter fra kjente produsenter, sikrer deletilgang i fremtiden. Velg spabad med isolasjon og tykkelse på lokket tilpasset nordiske forhold. Dyrere bad har mer utstyr, flere massasjepumper, flottere design og utvendig LED-belysning. Spabad med saltvannsrensing er mest optimalt. Da er badet klorfritt og krever mindre rengjøring og vedlikehold.

Musikk er viktig. Kraftige forsterkere, gode høyttalere og subwoofere kjennetegner dyrere bad. Enkel betjening fra et panel som på en iPhone, får du også på dyrere bad. – Da får du tilgang til Spotify og trenger ikke ha mobilen i nærheten av badet, forklarer Kenneth. Navigering i meny på norsk gjør bruken enklere.

SpaRoyal er en av flere sponsorer til våre konkurranser i år. På alle boligmessene i 2022 kan du vinne et spabad til en verdi av kr 49 900,-. Her ser du SpaRoyal-teamet med en av vinnerne fra Bergen/Sotra i mars. Sjekk sparoyal.no for mer info.2

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: SparRoyal