Slik blir neste års baderomstrender


Har du planer om å pusse opp badet? Her deler Aleksander Biti fra Bergersen Flis noen av de heteste trendene innen fliser og bad.

Tekst: Ida Save
Foto: Bergersen Flis

– Norge ligger som regel tre-fire år bak mange andre land i Europa, men nå ser vi at flere spennende trender er på vei også hit, forteller Biti, som er daglig leder hos Bergersen Flis i Tromsø.

Flere av trendene fra 2018 blir med oss inn i 2019, blant annet duse farger og fliser som minner om betong og stein. Store fliser er også populært.

– Men nå ser vi at folk blir stadig mer vågale, ikke bare ved at de velger større fliser, men også andre former. Alt trenger ikke å være firkantet, framover vil vi for eksempel se mer av heksagonformede fliser.

Når det gjelder fargene på flisene, blir det i 2019 mer av fliser som ser ut som tre, samt flere skarpe farger enn det som har preget trendbildet de siste par årene.

– Tre i interiøret generelt blir stadig mer populært. I tillegg ser vi mye grått på baderom. Mange ønsker det minimalistisk, og er heller mer vågale på ting det er enklere å gjøre noe med dersom man går lei, sier Biti.

Vil ha «spafølelsen»

Han opplever likevel at flere ønsker mer unike og fargerike løsninger. Dette er gjerne folk som har profesjonell bistand av en interiørarkitekt.

– Da er det nok tryggere å velge noe mer vågalt, og vi opplever sjeldent at folk blir misfornøyde med å ta noen sjanser. Det er også gjerne de som får rådgivning av profesjonelle som er først ute med de nyeste trendene, da interiørarkitekter og andre i bransjer reiser rundt på messer for å søke inspirasjon.

Ifølge Biti bruker vi nordmenn stadig mer penger og tid på å pusse opp badet.

– Badet er et rom vi ønsker å bruke mer og mer tid på fordi vi er opptatt av velvære og ønsker å få «spafølelsen» hjemme. Det blir stadig mer fokus på at vi skal nyte tilværelsen, og da er et flott bad en del av dette.

Metallic look

På messen i Skarphallen skal Biti og kollegaene vise fram flis som vil prege trendbildet i vinter og utover i 2019.

– Vi tar også med oss flis rettet mot andre rom enn badet, blant annet fliser i metallic look, stål og slitte flater. I tillegg viser vi fram mange tøffe løsninger på baderomsinnredninger. Vi har også med oss utstyr for flislegging, og ikke minst fagkompetanse innen alle felt for oppussing av bad og andre rom med flis. Dermed kan vi gi råd om alt fra det tekniske rundt legging av flis, til farger og innredning.