Nyhet! App ordner vedlikeholdet på massasjebadet


Stadig flere investerer i utendørs massasjebad hjemme eller på hytta, og det blir stadig enklere metoder for vedlikehold av bad og badevannet. Nå kan du både følge med og styre dette via en app på telefonen din. – Da får du mer tid til å nyte det varme vannet og den gode massasjen, sier Jostein Strømme i Spabutikken Polarbad i Trondheim.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Produsenten

Strømme har forhandlet utendørs massasjebad i snart 20 år. Han fører flere merker, men selger fremdeles mest av Arctic Spas fra Edmonton i Canada. – Dette er flotte, robuste bad som er godt isolert for våre kalde vintre, sier Strømme, og forteller at de første badene han solgte for snart 20 år siden, fremdeles er i full drift. – I tillegg til den fantastiske kvaliteten, er badene enkle å betjene og vedlikeholde. Og sist, men ikke minst, er de himmelske å synke ned i, mener han.

Brukes akkurat når du vil
Bruks- og nytteverdien er den viktigste grunnen til å skaffe seg et massasjebad. – Helseeffekten av å bruke et massasjebad er så god at det burde fås på blå resept, ler Strømme, og understreker at et massasjebad gjør godt for kropp og sjel, og er et hyggelig samlingssted for familie og venner.

- Massasjebad er et hyggelig samlingssted for hele familien, sier Jostein Strømme i Spabutikken Polarbad i Trondheim
– Massasjebad er et hyggelig samlingssted for hele familien, sier Jostein Strømme i Spabutikken Polarbad i Trondheim.

Han mener også at det er viktig å velge et bad som er enkelt å bruke, krever lite vedlikehold og varer i årevis. – Du skal jo investere i et bad for å bruke det, gjerne flere ganger i uken, akkurat når du har lyst og behov, sier han.

Hvilken modell passer for deg?
Det finnes mange modeller og utførelser, både store og små, med ulike type dyser og massasje, lys, lyd og musikkanlegg. – Hvilken modell du bør velge, avhenger av hvor mange som skal bruke det, og hvilke ønsker og behov du har i forhold til utforming og massasje. Tenk også over hvor mye du vil investere i ditt eget velvære, sier Strømme, som mener at det er kjedelig å betale for mye for, men at det også kan være dumt å betale litt for lite.

– Velger du Artic Spa, får du uansett valuta for pengene, og du får et bad spesielt tilpasset vårt klima, med lang levetid og som gir deg den gode velværeeffekten du ønsker, understreker han.

Sjekk vannkvaliteten på telefonen din
Artic Spas var først ute med trådløs kontakt mellom badet og en egen app til telefon, nettbrett eller PC. Dette kan leveres med SpaBoy, verdens første helautomatiske saltrensesystem, som sørger for at badet til enhver tid har perfekt badevann uten å måtte tilsette klor eller andre kjemikalier. – Saltet som tilsettes vannet er raffinert, og har en utrolig positiv virkning på huden, forklarer Strømme.

– Huden blir myk og glatt, og selv midtvinters får den tilbake sin naturlige smidighet, sier han.

Det har aldri vært enklere å eie et massasjebad. – Om man velger Arctic med SpaBoy er det minimalt med manuelle målinger og tilsetning av kjemikalier, for den innebygde SpaBoy-tjenesten har tatt over hele jobben. Uansett hvor du er i verden, kan du gå inn på appen eller din profil på www.MyArticSpa.com, og kontrollere og justere at vannet har riktig temperatur, er rent, pent og perfekt balansert, forklarer Strømme.

Tiden er for mange en knapp ressurs, og vi søker etter det som er enkelt i bruk og lett tilgjengelig.

– Min beste anbefaling er at du slapper av, henter krefter og får energi i et varmt og velgjørende massasjebad som er enkelt å betjene, har lave driftskostnader og krever lite vedlikehold. Eller kanskje du skulle gått for et SwimSpa – Motstrømsbasseng med det samme? avslutter Jostein Strømme med et smil.

Man kan svømme mange velgjørende lengder i et Swimspa/ motstrømsbasseng.
Man kan svømme mange velgjørende lengder i et Swimspa/
motstrømsbasseng.

Josteins Strømmes tips

  • Se etter god kvalitet, og velg et bad som passer det røffe, nordiske klimaet.
  • Prøvesitt badet uten vann, og pass på at det er dypt nok, ingen liker en kald skulder!
  • Sjekk at badet har et godt og pålitelige rensesystem som er enkelt å betjene.
  • God isolasjon og konstruksjon er viktig, så du får lave driftskostnader og minimalt behov for vedlikehold.
  • Velg en erfaren, pålitelig og etterrettelig leverandør – sjekk gjerne fartstid og regnskap på nett før du handler slik at du er trygg på oppfølging i fremtiden.
  • Sjekk at leverandøren har et godt serviceapparat i området du skal ha badet ditt – da kan du glede deg over problemfri drift i mange år fremover!